TW
0

autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella el 1977, som llicenciat en Humanitats, màster en Estudis Teatrals i postgrau en Gestió Escènica. Des de principis de maig, la Catedral està oberta a les visites turístiques i faig d'informador, juntament amb Joan Taltavull, que té experiència en aquesta feina i del qual n'aprenc molt. També faig d'actor a "Lucrècia", l'obra teatral de Joan Ramis que estem representant arreu de Catalunya i Balears. Les meves aficions són anar a pescar, llegir i escoltar música dels anys 60 i 70.


A qui recomanaria la visita turística a la Catedral?
A tothom que li agradi l'art, perquè representa una síntesi de gairebé tota la història de l'art en els darrers 800 anys.

Com és l'experiència de treballar a la seu de Menorca?
És una experiència amb la que estic aprenent molt. És un temple on cada dia pots apreciar un detall nou que et meravella. Realment t'adones que en un edifici com aquest, tan antic i amb tanta història, cada època ha aportat el seu granet d'arena. Descobrir la Catedral et permet conèixer la història de l'art i també la història de Menorca.

En quin horari es pot visitar durant aquesta temporada turística?
Cada dia, de dilluns a dissabte, de 10.30 a 16.30 hores. És un nou horari implantat aquesta temporada per aprofitar els moments diürns de màxima afluència de visitants al nucli antic i oferir una visita cultural atractiva als turistes i residents.

Quin tipus de públic visita la Catedral?
Majoritàriament anglesos i alemanys. Per als residents la visita és gratuïta, però són pocs els que vénen. Anim els menorquins a que vénguin i redescobreixin el temple i apreciïn la feina feta en les darreres reformes. S'ha fet una feina molt acurada, s'ha deixat la nau principal despullada i plena de llum amb els nous vitralls. És meravellosa la combinació de llum i pedra que et permet apreciar l'esplendor de l'estil gòtic.

Què és el que més impressiona o atreu al visitant?
Quan la gent entra, a vegades sents exclamacions de sorpresa. Els impressiona la gran alçada de la nau i la llum que es filtra pels vitralls. És un privilegi que, essent Menorca tan petita, tinguem una Catedral tan espectacular. El públic visita el temple i la zona de la sagristia, on hi ha l'exposició d'elements d'art sacre.

És el monument més visitat?
És dels més visitats, si no el que més. Per açò cuidam molt els visitants i els animam a que també visitin el Museu Diocesà, en un recorregut que inclou el Claustre del Seminari i l'antiga església del Socors, el que era l'antic convent dels agustins.

Quin és el seu lloc preferit dins el temple?
Personalment m'atreu la Sagristia dels Canonges, que és d'estil renaixentista, perquè em recorda una de les meves ciutats preferides, que és Florència.