TW
0

autofitxa
El meu nom és Dámaso de la Cruz i vaig néixer el 5 de març de 1962 a Sant Lluís. Estic casat i tinc dos fills. Actualment visc a sa Caleta, a Ciutadella. Sóc gerent de l'empresa Rutas Marítimas De la Cruz i tenim dues golondrines: el "Don Juan", al port de Maó, i "Fiesta", al port de Ciutadella. Vaig ser president de l'Estació Nàutica de Ciutadella durant quatre anys i ara, després de l'unificació, presideixo l'Estació Nàutica de Menorca.

Fa un any les tres estacions nàutiques de Menorca (Maó, Fornells i Ciutadella) es van unificar. Per què es va optar per aquesta mesura?
L'objectiu principal d'aquesta unificació era reduir costos. El problema era que, segons els estatuts de la Associació Nacional d'Estacions Nàutiques, una estació nàutica no podia comptar amb més de 60 quilòmetres de costa. Per això vam demanar, juntament amb una estació nàutica de Canàries, una modificació de la normativa de tal manera que les illes menors poguessin unificar les seves estacions nàutiques.

Durant el passat mes de maig es va celebrar l'anomenada Festa de la Mar. Com ha funcionat aquesta iniciativa?
La valoració general és positiva però és cert que no ha vingut tanta gent com esperàvem en un primer moment. En aquest sentit, les deficients connexions aèries han dificultat l'arribada de visitants que poguessin participar en les activitats nàutiques i esportives que proposaven. No obstant això, sembla que els empresaris estan contents perquè han pogut fer una mica més de feina que altres anys durant el mes de maig. A més a més, és important destacar que la Festa del Mar no ha costat ni un "duro".

Quina activitat de les proposades ha tingut més èxit?
Especialment les activitats relacionades amb els kayaks.

La Festa del Mar tindrà continuïtat?
Sí, la intenció és celebrar de nou durant el mes de maig de 2013 la Festa del Mar. A veure si hi ha sort i el tema dels vols està ja arreglat de cara a l'any que ve. D'aquesta manera tindrem l'oportunitat d'atreure a més gent.

Quins són els punts forts del sector nàutic de Menorca?
La natura i les platges, que estan molt cuidades. Qualsevol activitat que es faci al mar, tant en kayak com en xàrter o veler, permet gaudir de la natura en estat pur que tenim a Menorca. L'Illa té molt potencial en aquest sentit i és important destacar que tots els que porten a terme qualque activitat nàutica a Menorca se'n van molt contents i parlen bé de l'Illa. És el cas de la concentració popular de kayak. Moltes de les persones que han participat en anteriors edicions expliquen la seva experiència a amics o familiars i, gràcies al boca a boca, animen a altra gent a fer-ho també.