Reunió. Va tenir lloc ahir, a les 13 hores, al palau de la família De Olivar Despujol, amb tots els cavallers - Paco Sturla

TW
0

Luis de Olivar O'Neill, el caixer senyor d'enguany per delegació del seu oncle, Carlos de Olivar Despujol, va reunir ahir els cavallers que sortiran a la qualcada per donar les indicacions per aconseguir "l'objectiu real que Sant Joan es desenvolupi de forma natural".

La trobada va servir per incidir en qüestions importants per a un bon desenvolupament de la festa. "S'ha d'anar amb la vestimenta que toca, perquè hem de donar una bona imatge exterior, no pot anar cadascú com vulgui", explicava el noble caixer.

Però el punt més important és el dels horaris. "Hem d'anar coordinats, no hi ha d'haver separació entre cavalls, els cavallers no poder sortir de la filera", remarcà.

En aquest sentit, De Olivar va recordar que els cavallers han d'aprofitar els llocs específics per abeurar els cavalls, "tot i que hem de ser conscients que són animals i que han de beure quan ho necessitin".

En relació al llibret de normes editat i repartit entre els cavallers, De Olivar assegura que "el 99 per cent de la qualcada ho ha rebut bé; al cap i a la fi es basa en un text subscrit per tots ells", exposà.