Entusiasme. La rentada de l’anyell va atreure un centenar de persones fins Son Planes, el lloc del caixer pagès de Tramuntana - Paco Sturla

TW
0

El lloc de Son Planes va acollir ahir la primera rentada de l'anyell, amb la presència de la Junta de Caixers al complet i una gentada desitjosa de veure el protagonista del dia

Son Planes va viure ahir la primera rentada del Be de Sant Joan, un acte al qual van assistir un centenar de persones, entre familiars, amics i coneguts, i amb l'amo del lloc i caixer pagès de Tramuntana, Pau Bosch Salord, i madona, Susana Anglada Vargas, com a amfitrions en una trobada que marca el compte enrere per al Primer Toc de Fabiol.

També assistiren a l'acte la resta dels membres de la Junta de Caixers, encapçalats per Luis de Olivar O'Neill, qui presidirà la qualcada en nom del seu oncle, Carlos de Olivar Despujol, el caixer senyor que ha delegat en ell. L'acompanyaven sa Capellana, Francesc Cardona; el caixer pagès de Migjorn, Pau Bosch Moll; el caixer casat, Joan Florit; i el caixer fadrí, Marc Casasnovas. També hi eren presents els dos fabiolers, Sebastià Salord i Juanlu Gelabert.

Quan eren prop de les cinc i mitja del capvespre, Tòfol Bosch Salord, l'amo d'Albranxella que el Diumenge des Be serà l'encarregat de dur l'anyell damunt les espatlles; Ginés Ruíz, l'amo d'Alfurinet, i que serà el descarregador; i el propi caixer pagès, van treure l'animal per tal de passar-lo pel sabó per primera vegada, en un pati ple de voluntaris per ajudar en la tasca, especialment els més petits, que reflectien en la mirada aquella ∫∫∫∫∫ santjoanera plena de goig, per l'oportunitat que tenien de poder treure lluentor a la llana.

Tothom volia veure l'escena d'aprop i captar-la, ja fos amb la càmera de fotos, amb la de vídeo o amb telèfons mòbils. Eren imatges per al record.

35 quilos de be
Com va explicar l'amo de Son Planes, del primer grup de bens que s'havien seleccionat en un primer moment, en aquest moment ja només en queden dos candidats. Tots dos, afirma Pau Bosch, pesen al voltant de 35 quilos, tot i que es preveu que puguin perdre un poc de pes d'aquí a la setmana que ve.

Els dos bens candidats van passar per la banyera durant la jornada d'ahir, per tal de tenir-los tots dos a punt. Durant aquesta setmana es repetiran les rentades vàries vegades més, per tal d'aconseguir un blanc ben net.