Autora. Esperança Camps - Arxiu

TW
0

Editorial Moll acaba de treure al carrer una novel·la breu d'Esperança Camps amb el títol "Col·lecció particular". L'obra ha estat editada dins la sèrie "Biblioteca Les Illes d'Or", com una nova proposta literària deliciosa, que parla del desencant, la dificultat de mantenir la integritat, l'espiral de la rutina diària, la corrupció, i sobre com encabir les relacions humanes en el panorama de misèries anterior a la irrupció de la crisi econòmica.

"Col·lecció particular" té un protagonista: Xavier Moran, que és un cagadubtes. Conviu amb una dona molt més jove que ell, de qui està profundament enamorat, però dubta.

Sempre dubta. Sa mare ja li ho deia... Però aquests interrogants desapareixen quan Xavier es vesteix d'home de negocis. La mosqueta morta es transforma en tauró. És un galerista important i respectat i sap amb qui relacionar-se. Té accés a despatxos i a converses confidencials i es mou per uns territoris on res no és el que sembla.

"Col·lecció particular" és una obra literària breu, "escrita en un sol paràgraf que brolla com una glopada de magma i retrata una infimíssima part de totes les misèries que ens han acompanyat durant els anys previs a l'arribada de la crisi econòmica: el menyspreu a les ideologies, la corrupció urbanística, el tràfic de favors, l'especulació ferotge".

Esperança Camps (Ciutadella, 1964) és periodista i escriptora. S'ha dedicat des de ben jove a la retransmissió radiofònica, primer a l'emissora Ràdio Sant Cugat i a Ràdio Popular de Menorca, i posteriorment, des de València, la seva ciutat adoptiva, com a redactora de Canal 9 Ràdio.

Actualment fa de redactora de Canal 9 Televisió i combina aquesta feina amb l'art d'escriure novel·les, activitat que l'ha duita a explorar el llenguatge literari a través de les diferents variants dialectals del català.

De la seva obra cal destacar "Enllà de la mar" (2004), premi Joanot Martorell 2003, i "Quan la lluna escampa els morts" (2005), premi Ciutat d'Alzira 2004. A més, per la primera novel·la ha rebut el premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2005.