Autor. Pepe Torrent Vivó mostrava ahir als visitants a ca’l Caixer Senyor les seves vuit carotes - Fotos Cris

TW
0

No hi ha dubte, cap ni un, que les carotes d'enguany estan fetes per Pepe Torrent Vivó. El jove artista ciutadellenc ha plasmat el seu estil a les vuit composicions que llueixen ja al palau del caixer senyor, però també s'ha permès petits homenatges a artistes a qui admira.

A les seves carotes, domina el color negre, acompanyat de tocs daurats, vermells i algun color més. L'obra que crida més l'atenció és una que, a primer cop d'ull, recorda les pintures de Picasso. Quan un s'hi atraca, però, descobreix que és una mescla de motius santjoaners, de personatges diversos que, segons explica l'autor, lluiten per agafar la carota que ha pintat. Fins i tot s'ha permès el luxe d'incloure una creació de la seva mare, Carme Vivó. El resultat és una carota on el contrast del negre i la llenya aporten un resultat espectacular.

Les altres set creacions reprodueixen cares, alguns de personatges concrets. Per exemple, surt Toni Bañon, amb un estil pop-art i una mirada profundament santjoanera. També s'hi pot veure a Rafael Cortès, amb tocs daurats i amb connotacions gòtiques. Es pot veure també a Dani Herbera transformat en el famós quadre "El crit", de Munch, i acompanyat d'un be i d'un Bob Esponja santjoaner. Llure Marquès, més conegut com Leomanso, està caracteritzat com un homenatge a Zurbarán en una carota titulada "El monjo Cartujo de Zurbarán". Nasi Pujol, del Bar Ulisses, protagonitza una altra carota que du per títol "El cosí bufó de Velázquez", i en darrer Lloc Jaume Rotger, carnisser, recorda al quadre de Goya "Saturno devorant els seus fills" però transformat en "Jaume devorant els seus cavalls" amb la plaça des Born de fons.

Per acabar, hi ha una carota amb secret. Pepe Torrent ha volgut que la creació estigui pintada a banda i banda. A una d'elles, un cavaller anònim, amb la figura allargada pròpia del ciutadellenc. Darrera, un altre personatge, inventat, però que no es veurà fins el Dia de Sant Joan a capvespre, si és que arriba a Es Pla i no és indultada.

Ahir capvespre, quan les portes del palau del caixer senyor d'enguany s'obriren per contemplar les carotes, un gran nombre de persones van contemplar l'obra de Pepe Torrent Vivó, qui rebia les enhorabones de molts dels assistents.