Fons. A la sala s’hi poden contemplar Mapes de Menorca antics, il·lustracions sobre el port de Maó o el Castell de Sant Felip, o escenes de la vida quotidiana menorquina - Paco Sturla

TW
0

Des d'ahir, el Seminari diocesà compta amb un nou espai expositiu. Es tracta de la Sala Gabriel Julià, que acull una col·lecció d'una cinquantena de gravats, la majoria del segle XVIII, sobre la història de Menorca.

La sala va quedar inaugurada ahir fosquet, amb un acte que va comptar amb la presència del bisbe, Salvador Giménez, el batle de Ciutadella, José María de Sintas, la regidora de Cultura, Auxiliadora Pons, i el rector del Seminari, Bosco Faner, a més del propi Gabriel Julià, qui ha cedit les obres. Junt amb ells, un nombrós grup de familiars, amics i coneguts que no es van perdre l'obertura de la sala.

El bisbe va agrair la cessió d'aquest fons històric per part "d'una de les persones que més coneix i més estima aquest edifici, perquè durant molts anys hi ha fet feina per la Diòcesi".

Per la seva part, Julià va explicar que "sempre m'ha agradat la història de Menorca". D'aquest interès sorgeix la col·lecció que al llarg dels darrers 25 anys ha anat acumulant i que "té a veure amb la història, sobretot, a partir del segle XVIII, quan Menorca se va fer internacional i se'n volia fer publicitat per demostrar la importància" de la situació estratègica de l'Illa al Mediterrani.