TW
0

Després d'una nit llarga de bulla, Ciutadella despertà ahir en el Dissabte de Sant Joan. A partir de les set del matí, els ciutadellencs es començaren a reunir a la plaça de ses Palmeres per complir amb la tradició de veure ballar el sol.

Es diu que a l'albada, en el període del solstici d'estiu, l'astre protagonitza un efecte òptic i borina. Pot ser va ser aquest fenomen astronòmic o van ser els primers ginets que feren possible el mite que el sol balla.

La gentada omplí el carrer en aquest punt, on grups d'amics aprofitaren per trobar-se a berenar i encetar la festa.

Damunt les vuit i mitja del matí, Sebastià Moll, s'homo des julivert, entrà per sa Contramurada dalt la seva moto, carregada de manats de julivert. Els brots començaren a volar en l'aire, deixant el carrer ple d'un color verd intens.

Sebastià Moll va ser alçat a braços, dalt la seva motocicleta, i com és tradició, el van entrar dins el bar des Molí.

La d'ahir va ser la seva darrera entrada, pel fet que als seus 69 anys i després de 35 anys de ser s'homo des julivert, ha decidit retirar-se.

La gent demostrà l'estima cap a l'amo, qui després agafà la velo, carregada de julivert, i es dirigí a l'Esplai. Mentre, Esteve Mercadal i Tolo Genestar animaren l'ambient a Ses Palmeres.

La bullassa havia començat i Sant Joan tornà enamorar.