Avellanes. Hi va haver dos ambients: l’esvalot de jovent a ses Palmeres i el familiar a sa Contramurada - Javier/L.B.

TW
0

L'acte de ses Avellanes es celebrà amb el màxim esvalot, però sense violència ni incidències destacables, segons confirma la Policia Local. La bulla de la joventut es concentrà, després del Caragol des Born, a la plaça de ses Palmeres i davant Es Molí.

La presència majoritària era de jovent visitant. Açò és deu a que mentre la qualcada és a Sant Joan de Missa, els joves han descobert que a l'acte de ses Avellanes hi ha la bulla mentre els cavalls no tornen a poble. En canvi, la gent de Ciutadella que no va a l'ermita aprofita per llençar avellanes per sa Contramurada o visitar les cases de familiars i amics per fer la bereneta.

La celebració va ser vigilada per agents policials de paisà que es trobaven enmig del trull de la festa, com també agents uniformats. A la vegada, hi havia efectius ubicats a dalt des Molí i a algun dels terrats dels edificis dels voltants que enregistraven la celebració.

Tot apunta que enguany ha funcionat la campanya informativa per evitar agressions com també el dispositiu de prevenció, després de que l'any passat es formulassin diverses denúncies. No obstant açò, l'esperit bullanguer i d'esvalotament va ser-hi ben present i els joves continuaren amb la pràctica d'alçar en grup a al·lotes, que es veien volant per damunt dels caps de la multitud embullada.

La realitat és que hi va haver dos actes de ses Avellanes ben diferenciats: a la plaça de ses Palmeres, on hi havia el màxim esclat juvenil, i a la zona de sa Contramurada fins la plaça d'Artrutx, on es concentraren les famílies, en un ambient més tranquil.

David Flores, venedor d'avellanes, explica que ahir hi havia disponibles per al públic 280 sacs d'avellanes, d'uns 20 kilos cada un, tot i que diu que enguany s'ha notat la incidència de la crisi en les vendes.

L'ambient festiu de ses Avellanes es perllongà des del final del Caragol des Born fins el fosquet, quan la qualcada tornà de Sant Joan de Missa. La gent anà després cap a les Corregudes a sa Plaça a ses Voltes.