Es PLa. Una multitud es reuní a la zona del port per assistir als assajos dels Jocs des Pla i presenciar moments tan espectaculars com aquest - Javier

TW
0

Després d'un breu alè nocturn (tot i que més llarg que altres anys perquè el dissabte la festa va acabar més prest que altres anys), la festa tornà als carrers de Ciutadella a primera hora del matí.

Tot just passaven uns minuts de les deu quan el so del fabiol es deixava sentir as Pla, farcit de gent esperant gaudir amb els assajos dels Jocs des vespre.

Allà es visqué un matí ben animat, durant el qual el Caixer Senyor no dubtà a l'hora d'aturar-se i saludar als més petits, veritables protagonistes d'una part de Sant Joan orientada sempre a ser més gaudida en família.

Seguint amb la tònica de tot el cap de setmana, la festa a l'esplanada del port es celebrà dins l'horari previst. Pel que fa als assajos, cal destacar que estigueren marcats pel poc encert dels cavallers, que després de sumar 28 intents, només s'endugueren l'ensortilla en tres ocasions. De fet, per veure el primer encert els assistents hagueren d'esperar fins a la darrera carrera.

Un poc més tard, un dels cavallers més joves endevinà l'anella i fou recompensat amb la major ovació del matí. Un altre dels moments més espectaculars es va viure amb les dues tongades de corregudes abraçats, en què els cavallers demostraren la seva habilitat i també el seu sentiment.

La festa del matí as Pla acabà quan passaven vint minuts de les onze, i llavors la qualcada retornà al nucli antic de Ciutadella per celebrar un ràpid Caragol de ses Voltes, un moment certament intens però que, per a algunes persones, fou un poc massa curt.

La trepidant festa del matí continuà tot seguit amb el Caragol de Santa Clara, moment en el que els més petits pogueren viure Sant Joan de ben a prop i fer les tradicionals capadetes.

La festa succeí a un ritme alt, però sense cap incident destacable. Segons la Creu Roja, durant el matí només es feren onze assistències, tres as Pla i vuit a Santa Clara.