Cavall menorquí. Forma part d’una de les particularitats de Menorca que vol destacar l’equip que elabora aquests reportatges - i.p.d.r.

TW
0

Aquests dies, un equip de reporters alemanys és a Menorca per realitzar els rodatges per a l'elaboració d'uns reportatges sobre Balears, que es centren en la cultura, el patrimoni i les tradicions de les Illes. Entre elles, el Camí de Cavalls i els equins de raça Menorquina, l'Ecomuseu de Cap de Cavalleria amb les seves restes subaquàtiques i el món de la vela llatina a través dels Amics de la Mar de Menorca.

Uns reportatges que es preveu que s'emetin el març de 2013 al canal franco-alemany Arte i al SWR d'Alemanya.

Ahir, l'equip desplaçat a Menorca des d'Alemanya va recórrer un tram del Camí de Cavalls durant el dematí, per tal de descriure les particularitats d'aquesta ruta que rodeja Menorca. Concretament, es va fer el rodatge a les proximitats del Cap d'Artrutx.

Ja el capvespre, la càmera es va desplaçar fins a les instal·lacions de l'Escola Eqüestre Menorquina, a Bini Sebani, on el seu director, Francesc Marquès, va dirigir una sessió per tal que es poguessin fer les "tomes" necessàries per il·lustrar les característiques del cavall de raça Menorquina, així com la doma menorquina.

Segons va assenyalar el responsable de l'equip, Raimon Schirmer Sastre, fill de mallorquina, aquests reportatges s'inclouran al programa "Arte Decouverter" de la televisió pública francesa i alemanya, així com també a l'espai "Länder, menschen, abenteuer" (Països, persones, aventures), de la televisió germànica.

L'objectiu és enregistrar les imatges per a l'elaboració de dos capítols per a la sèrie "Les illes de la felicitat", que constarà d'un total de cinc entregues, dues dedicades a Mallorca i Menorca, i tres a les Illes Canàries.

Després del rodatge d'ahir, els quatre components de l'equip seran, avui i demà, a l'Ecomuseu de Cap de Cavalleria, per enregistrar imatges subaquàtiques dels jaciments, de la mà de diversos alumnes d'Arqueologia que són a Menorca.

Per altra banda, entre divendres i dissabte, es faran enregistraments amb els Amics de la Mar de Menorca, sobre el món de la mar, la vela llatina i els llaüts com a patrimoni essencial per entendre la societat menorquina. Aquestes filmacions es faran tant a Maó com a Ciutadella.

La finalitat principal d'aquesta sèrie documental és la d'explicar allò que amaguen les illes, a part del turísticament més conegut, com és la cultura, el patrimoni i els costums locals.