José Devigo Ferreiro. - S. P.

TW
0

Autofitxa
Som en José Devigo Ferreiro. Vaig néixer a Orense l'any 1955 i quan tenia quinze anys vaig venir a viure a Maó. Aquí m'he casat amb na Maru Riera amb qui tenc dues filles, na Mónica i na Verónica. El meu primer treball va ser d'ajudant de camió a Can Doga.
Després em vaig treure el carnet i vaig ser conductor fins l'any 2002. Durant dos anys vaig treballar amb el meu germà, Luis Devigo, com escaiolista. Després en vaig fer cinc a Distribucions Goñalons. Des de fa sis mesos som el president de l'Associació de Veïns Camí de ses Vinyes. He jugat a futbol, esport que m'apassiona, i form part del Club Petanca Ses Vinyes.

L'Associació de Veïns Camí de ses Vinyes ha preparat un estiu molt intens.
Sí, a més d'activitats que també es duen a terme durant l'hivern a aquest estiu iniciam una Escola d'Estiu per infants i també unes berenetes que es celebraran cada divendres amb els veïns.

Des de l'Associació també organitzam un Taller de Costura i Labors, al que hi acudeixen vuit dones cada dimecres; es fan classes de Taitxí, amb 12 persones i Ball en Línia que té bastant d'èxit, 16 són en total. Ara, i fins el 7 de setembre, tenim l'Escola d'Estiu amb 16 al·lots d'entre dos i dotze anys, dividits en tres grups, que estaran atesos per tres i quatre monitors. Durant tot aquest temps realitzaran activitats artístiques com dansa i expressió corporal, tot tipus de manualitats, tallers de música, de malabars i també aniran d'excursió, a platges, pel Camí de Cavalls i aniran amb kaiak.

També tenen alguna proposta nova per adults, no és cert?
Sí, na Sandra Hernández i na Sílvia Ocaña oferiran el taller de art-terapia i teatre social, una proposta per persones adultes, també per infants, per descobir-se a un mateix utilitzant l'art com a mitjà d'expressió en totes les seves formes: teatre, dansa, pintura, escultura, música... Durant aquesta setmana celebrarem jornades de portes obertes per tothom que vulgui conèixer més en profunditat aquestes interessants propostes. Es faran quatres sessions durant el juliol i es repetiran a l'agost. Serà els dijous de 19 a 21 hores per adults, els mateixos dijous de 17 a 18 hores per pares amb fills i els dimecres de 18.30 a 20.30 hores per fillets i filletes sols, sempre al mateix local de l'Associació.

De l'Associació de Veïns que vostè presideix també destaca el Club Petanca Ses Vinyes. Es compten més de cent trofeus a la prestatgeria!
La veritat és que n'estem contents. Hem representat a Balears en més d'una ocasió, i abans que s'apliquessin totes les retallades a causa de la crisi fèiem entre 15 i 20 sortides de Menorca per participar en tornejos, femenins i masculins, tant d'infantil com juvenil i senior. Ara ja no rebem ajudes públiques pel que només feim una o dues sortides anuals.

De tots els trofeus de quin estan més orgullosos?
Hem participat en tres ocasions al Torneig Internacional de Petanca que es celebra a Eivissa, un honor haver jugat amb equips de rellevància mundial. En un Interilles, a l'any 2009, vam quedar subcampions de Balears. I aquí s'ha format Ani Fernández, que ara viu a Granada, qui va arribar a campiona d'Espanya. Ha jugat, i jugarà, amb la sel·lecció espanyola al campionat d'Europa.