Presentació. Del programa de festes, ahir, a les cases consistorials - Javier

TW
0

L'Ajuntament des Mercadal prepara les seves festes patronals "tenint en compte la difícil situació econòmica" del moment, un fet però que no implicarà una minvada d'activitats. I és que, segons indicà el batle, Francesc Ametller, "hem intentat que petits, joves, adults i majors es puguin divertir". Per això, el consistori s'ha esforçat per mantenir un programa nodrit d'actes variats tot i la reducció de pressupost que hi ha hagut.

El programa de festes inclou activitats entre el 5 i el 16 de juliol, onze dies que estaran atapeïts d'iniciatives per a tots els públics. S'hi contemplen activitats esportives, exposicions, mercats, actuacions musicals i de circ, lliuraments de premis, trobades veïnals, espectacles infantils i jornades de portes obertes.

Activitats
Demà dia 5 s'inicien els actes amb una exposició col·lectiva del Punt @rt a Ca n'Àngel, un mercat artesà a la Plaça Pare Camps i el Carrer Nou i l'actuació del grup Es Bastió de s'Illa. Mentre, divendres hi haurà un triangular de futbol sala femení al poliesportiu, es lliuraran els IV Premis de Pintura Sant Martí-Sant Antoni i es farà un Concert Jove.

Ja el cap de setmana, dissabte es farà la festa de Ses Canyes Verdes del Club de Jubilats i Pensionistes i hi haurà una cursa ciclista, un torneig de petanca, un triangular de futbol sala masculí, la Trobada de Cavalls Sant Martí 2012 i la revetlla en la que es presentarà l'Associació de Balls Es Mercadal. El dia següent està previst que hi hagi tir al plat, una nova sessió del torneig de petanca i l'activitat "Mulla't per l'esclerosi múltiple" a la piscina municipal entre les 10 i les 14 hores.

Dilluns dia 9, la setmana començarà amb el lliurament dels premis del Concurs de Dibuix i Fotografia Sant Martí i, a partir de les 21.30 hores hi haurà cinema infantil a la fresca al pati del col·legi Mare de Déu del Toro.

Dimarts fosquet, el Carrer Major acollirà una activitat de pintura a la fresca, a la Plaça Constitució hi haurà venda d'objectes antics, curiosos i de col·leccionisme en benefici d'ASPANOB, i a la Plaça Pare Camps hi tindrà lloc una vetllada de glosat amb Soca de Mots.

Mentre, dimecres es farà el sopar de veïns i un ball amb el grup Reynés, i dijous s'organitzarà un mercat artesà, un comptacontes infantil i un concert a càrrec de la Banda de Música des Mercadal. Per divendres s'ha previst una ruta entre l'Illa des Porros i Cala Viola, l'actuació del grup de ball Sky Night, un partit de futbol entre el C.E. Mercadal i el Menorca juvenil que ha pujat a Divisió d'Honor, un concert de percussió amb el conjunt "De cop a cop" i el Ball des Pastisset amb l'Orquestra Oasis just abans del concert del grup Sarau. El dilluns posterior als dies grans de festa hi haurà una jornada de portes obertes a la piscina municipal, una missa en record als veïns desapareguts el darrer any i una festa infantil de l'espuma. També hi haurà un espectacle infantil, jocs populars, els focs d'artifici, l'actuació de l'humorista El Casta i la revetlla final de festes amb Oasis.

Canvi de protocols
Quan als dies de festa gran, el 14 i el 15 de juliol, els actes es faran com de costum, amb el primer toc de fabiol a les 17 hores de dissabte. Tot i així, el batle explicà que s'ha fet un canvi en els protocols. La Beguda de Caixers que es feia al geriàtric es farà a l'Ajuntament, ja que "no té sentit fer-la tan tard a la nit quan els majors ja dormen, abans es feia més prest".