Ismael López Alzina - I.L.A.

TW
0

Autofitxa
Som migjorner i tenc 35 anys. Estic titulat com a Tècnic en Activitat Física i Esport. Actualment treball com a tècnic en psicomotricitat a tots els geriàtrics i centres de dia de Menorca, excepte els de Maó, Es Castell i Alaior. Faig feina dins el Programa insular "Moviments per Viure", que promou el Consell, amb la col·laboració dels ajuntaments i la Fundació La Caixa, i que executa l'empresa Biosport. Som professor de Kundalini-ioga, com també ho és la meva parella, na Mariechen. Tenim una filleta preciosa, n'Amaia. M'agrada l'esport, el quiromassatge i la música.

Des de quan treballa amb la gent gran?
El programa "Moviments per viure" va començar el passat mes d'octubre i des de llavors estic treballant a diversos centres de persones majors de Menorca.

És una novetat per vostè fer feina amb els avis i àvies?

Abans havia impartit sessions de gerontogimnàstica també a Menorca, però era un tipus d'activitat física per a gent més autònoma. Als centres tractes amb casos de major dependència.

Com és l'experiència?
És molt agradable quan arribes a cada centre que te rebin amb un somriure. Els usuaris esperen el dia en que hi vas, són bons alumnes i són agraïts, et faciliten molt la feina! Per tots els centres que jo vaig hi ha molt bon ambient, tant per part dels professionals que hi treballen com dels usuaris.

Quin tipus d'activitat física és beneficiosa per a la gent gran?
En aquests centres hi ha persones més dependents i altres més autònomes. El que sí necessiten i els hi és positiu és una distracció diària i que no els faltin estímuls.

I als seus alumnes, els agrada aquest tipus d'activitat terapèutica?
En general, els qui participen els agrada molt i cada setmana esperen les sessions. Se'ls fan curtes!

I tenen mai vessa de borinar?
Si es troben bé i no tenen cap dolença severa, no n'hi ha gens de vessa! Són alumnes excel·lents i compleixen els exercicis.

Quins moviments els fa practicar?
Treballam tot tipus de moviments articulats, flexibilitat i coordinació, combinat amb treball cognitiu.

Des de la seva experiència, quina recomanació dóna a la gent gran?

Els aconsellaria que intentin ser actius, que no deixin de moure's. L'activititat física és recomanable que sigui diària, una estoneta cada dia, sempre dins les possibilitats de cada persona.

Quina anècdota no oblidarà?

Les usuàries del Centre de Dia de Ciutadella, al carrer Degollador, per Sant Joan me van regalar una aluda de confits. Vaig estar molt content. Vam compartir l'alegria de la festa que a Ciutadella es viu tant.

Diu que està satisfet amb la feina, té algun projecte en perspectiva?
M'agradaria poder arribar a incorporar tècnica de ioga i relaxació a les sessions, perquè consider que afavoririen el benestar de les persones grans. És un repte. Els exercicis de respiració són molt importants i beneficiosos pel benestar, la salut i l'equilibri de les persones.

Quan el vegin per "Es Diari", que troba que diran els alumnes?
(Riu) Supòs que estaran contents. Avui les primeres classes les tenc als centres de persones grans de Ferreries i Es Mercadal, veurem què me diuen!