Pregoner. Pedro J. Bosch omplirà la Plaça Constitució de vivències. - Arxiu

TW
0

L'oftalmòleg, escriptor i columnista des "Diari", Pedro J. Bosch, serà l'encarregat enguany d'encetar las esperades festes de la Mare de Déu de Gràcia. L'Ajuntament li ha atorgat l'honor de pronunciar el discurs inaugural de la celebració, el tradicional pregó de les festes que any rere any ha anat agafant molta empenta amb figures que compten amb clares arrels menorquines.

Així és com el proper dia 6 de setembre la Plaça Constitució de Maó s'omplirà de paraules i més paraules que parlaran d'infantesa, de vivències i d'amor cap a una ciutat que l'escriptor defineix com "el millor indret del món per viure".

Pedro J. Bosch assenyala que aquesta responsabilitat que se li ha atorgat suposa un "gran honor i una alegria que no puc ocultar", apunta satisfet i ressalta un "agraïment cap a l'Ajuntament per haver pensat amb mi". Precisa que va acceptar "sense dubtar-ho ni un moment" tot i indicar que "estic més acostumat a una tribuna com la de l'Ateneu" i que aquest acte "des de la balconada de dalt la Sala m'aclapara"

Serà una ruptura respecte els pregons que s'han ofert els darrers anys i que han anat més relacionats amb personatges del món artístic illenc, com va ser el cas del baríton Simon Orfila que s'encarregà de la cerimònia inaugural de les festes maoneses l'any passat.

Tot i estar perfilant encara el bon grapat de paraules que ompliran de goig una plaça plena a vessar, Bosch ressalta que des del primer moment que li van proposar aquest gran repte "vaig saber què volia oferir als ciutadans, quin seria l'esquema, va ser un acte instintiu".

Així és com avança que el discurs tindrà un format de conte amb una forta càrrega autobiogràfica i que, tot i no voler avançar les particularitats del mateix, ressalta que l'objectiu serà "parlar de les vivència de la infantesa, pensaments sobre la ciutat del present i futur però amb un clar toc d'humor per divertir a la gent".

Pedro J. Bosch assenyala a més que com a maonès que és, el pregó és una part de la festa amb la que més atret se sent, d'aquí que la missió que se li ha encarregat estarà encara més impregnada d'essència maonesa.

Així que caldrà esperar fins el setembre per poder llegir aquest nou conte, que escrit amb tinta menorquina, passarà a formar part de les prestatgeries de la tradició com un nou episodi de la història pregonera de la ciutat.

Cal assenyalar que l'acte acabarà amb un concert a càrrec de la popular banda de música La Oreja de Van Gogh.