MOSTRA. L’Arxiu d’Imatge i So ha desenvolupat exposicions diverses per donar a conèixer el fons - Archivo

TW
0

L'Arxiu d'Imatge i So de Menorca es farà en breu més accessible. I és que tot el bagatge fotogràfic que reposa a l'Arxiu es podrà consultar en format multimèdia.
Només amb un clic i des de qualsevol punt del món, tot el fons documental es podrà visualitzar i consultar en format web.

Tot i ser complicat comptabilitzar el número d'imatges que hi ha a l'Arxiu, la tècnic Laura Piris assenyala que la xifra gira entorn a les 50.000 imatges. Aquestes engloben des de començaments del segle XX fins a l'actualitat.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és apropar el catàleg documental, amb forta càrrega menorquina, a tota la societat illenca mitjançant una plataforma virtual que permetrà que el material sigui molt més accessible. A més, tal i com apunta Piris, tallaran d'arrel el problema de la centralització de l'Arxiu i que, així, podrà ser consultat amb moltes més facilitats per tots els interessats des de qualsevol punt de l'Illa i de fora d'ella.

Laura Piris ressalta que l'objectiu principal de l'Arxiu és la seva difusió, d'aquí que s'hagi posat en marxa aquest procés que es preveu poder estar enllestit a finals d'any. "Ens trobem en un procés complex de catalogació i estudi de totes les imatges", explica la tècnic qui assenyala que el material que es vagi datant i classificant des de l'Arxiu es traslladarà automàticament a la web.

Les imatges seran podran consultar i visualitzar, tot i així no es permetrà la descàrrega que seria incórrer en la il·legalitat. Per accedir al catàleg es demanarà una identificació però serà accessible per a tothom.

Laura Piris remarca a més que l'Arxiu va néixer amb fons zero i s'ha anat nodrint d'aportacions majoritàriament particulars. "Necessitem que tot aquest bagatge tengui presència pública", indica Piris.

Cal indicar que només serà consultable el fons fotogràfic. De moment, la part audiovisual de l'Arxiu romandrà encara a la seu de l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca.