Acte emotiu. Nombrosos descendents i veïns del poble van assistir al descobriment de la placa - Cris

TW
0

Es podem comptar amb els dits de la mà els menorquins que han estat o són universals, que han transcendit més enllà del límit que estableix el mar per ser referents en altres indrets. Un d'ells és Joan Riudavets Moll, que va morir el 5 de març de 2004 essent, als seus 114 anys, l'avi del món, una fita insòlita a la qual l'interessat solia treure importància. Però de fet era això precisament, el seu caràcter humil i afable, el que l'ha convertit en una persona molt estimada, apreciada per tots.

L'Ajuntament des Migjorn Gran no ha volgut deixar la pervivència de la figura de Riudavets en el temps en mans de la simple memòria, dels escrits. Per això, ahir vespre va descobrir una placa commemorativa al domicili on va viure i morir Joan Riudavets, al número 109 del carrer Major. Es tracta d'una inscripció simple, amb les dates de naixement (15 de desembre de 1889) i mort del centenari i una frase, "Arribar a vell ha de venir de jove".

L'acte va ser senzill i emotiu. El batle Pere Moll va assenyalar que "es Migjorn Gran se sent orgullós d'haver tingut en Joan com a veí" i va indicar que la placa servirà "perquè tothom sàpiga on va viure i morir Joan Riudavets". Al seu costat l'escoltaven les dues filles del més centenari dels centenaris que hi ha hagut a l'Illa, Paca i Joana. Però qui va parlar va ser la seva néta més jove, Juana Maria, en nom de la nombrosa representació de descendents de qui va ser avi del món, "era un home savi i prestigiós, tenia tot el que defineix un home bo". Va agrair el gest de l'Ajuntament i la tenacitat en aquest sentit de Sito Riudavets, veí del poble que, pel que va semblar dir, va donar impuls a la iniciativa.

Després de la interpretació d'una peça musical, no debades Joan Riudavets n'era un gran amant, Pere Moll va citar al micròfon Joan Huguet, polític, persona molt vinculada as Migjorn Gran i amic del homenatjat. "Era un mestre de mestres", va dir.

Amb un gest espontani, la filla petita de Joan Riudavets, na Paca, va voler dirigir unes paraules als presents, amb un agraïment general i l'enhorabona als músics, "a mon pare li hagués agradat molt". Després va convidar tothom a passar a fer un mos al número 109 del carrer Major des Migjorn Gran, una casa que Joan Riudavets sempre va tenir oberta per a tothom i que ara el farà encara més etern.