Acompanyat. Antoni Pons va ser generós a l’hora de repartir mèrits i va voler que els seus col·laboradors l’acompanyessin a l’estrada - Pep

TW
0

S'acostuma a considerar que un empresari ha triomfat quan té moltes empreses que funcionen, quan ha reunit una gran fortuna o, fins i tot, quan disposa d'un important poder. Però hi ha més maneres de triomfar en el món de l'empresa, complementàries a les ja citades. Un inversor pot dir que ha triomfat quan aconsegueix l'estimació del seu poble, quan la seva manera de fer les coses, el seu compromís amb els seus veïns, el seu caràcter, la seva personalitat, mereixen un ampli reconeixement, quan és exemple de respecte i bon tarannà.

Així les coses, es podria dir que Antoni Pons Pons és un triomfador en tots els sentits. L'empresari del sector turístic, propietari i fundador de l'Hotel Royal Son Bou, va rebre ahir una distinció per part de l'Ajuntament d'Alaior, el reconeixement que s'acostuma a fer els Dilluns de Sant Llorenç. I com es van cansar de repetir tots aquells que van intervenir, no només es va distingir la seva trajectòria empresarial, també la seva bondat i humanitat, el seu compromís en els àmbits social i esportiu, la seva humanitat.

La constatació del valor de la feina d'Antoni Pons es va veure refrendada per la gran quantitat de persones que es van reunir ahir al convent de Sant Diego per seguir l'acte d'homenatge, malgrat ser el dia posterior al cap de setmana més intens de l'any al poble, així com per les nombroses adhesions que va haver de llegir la secretària municipal.La batlessa Misericordia Sugrañes va obrir l'acte afirmant que Antoni Pons Pons "és un dels escassos inversors locals en la industria hotelera del municipi", i va assenyalar que això ho ha aconseguit amb una sensibilitat especial pel que fa al respecte al medi i amb la visió de diversificar els mercats emissors amb què treballar. Per Sugrañes, aquest tipus d'inversors "permeten que els beneficis arribin a moltes famílies i es quedin a l'Illa".

La batlessa va destacar també el seu paper actiu a favor dels col·lectius menys afavorits i, sobretot, en l'esport, concretament en el bàsquet.Sugrañes va donar pas a la lectura de l'acord i les adhesions, entre les quals va destacar la de l'Escola Balear de Turisme, que va fer una detallada descripció de com qui va ser alumne seu s'ha compromès posteriorment amb la seva tasca, en la formació dels futurs treballadors del sector turístic.L'acte es va acabar amb les paraules del propi Antoni Pons Pons, modest, humil, generós amb els agraïments i en el repartiment dels mèrits, amb records especials pels seus pares, per Emiliano Melià, per la seva descendència, la seva dona... Fins el punt que va voler que els seus socis i col·laboradors l'acompanyessin a l'estrada a l'hora de rebre els últims aplaudiments dels seus veïns que ahir el distingien. L'homenatjat va fer una crida a ajudar els emprenedors perquè es converteixin en empresaris, cada un des de la seva responsabilitat. Després va rebre un gravat de Pere Pons amb un poema de Ponç Pons, just abans de ser felicitat pels nombrosos presents.