Corregudes. Cavalls i cavallers donaren el màxim en cada carrera en un dels darrers actes de les festes de Sant Llorenç d’Alaior - Javier

TW
0

Quan el sol queia cap a ponent brillant encara, les dues bancades blanques més que centenàries del Cós d'Alaior s'anaven omplint de gent que no s'anava a perdre un dels darrers actes de les festes de Sant Llorenç d'enguany, les corregudes amb cavalls. Des del Molí fins al Cementeri tretze van ser les carreres de les quals resultà guanyador, per segon any consecutiu, Víctor Borràs. Molt bones carreres va fer, també, Climent Olives, que va quedar en segon lloc, seguit de Toni Marquès i Maite Verger, única caixera participant en aquestes carreres. 25 segons va ser el temps menor en què els cavalls van ser capaços de fer l'històric recorregut malgrat el cansament acumulat al llarg del cap de setmana en el que han protagonitzat caragols i jaleos.

Si bé els cavalls s'havien apuntat amb anterioritat per participar en les corregudes, Miquel Sintes, cap de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament d'Alaior, explicà que la carrera d'atletisme i la carrera d'ases, es celebrarien amb els que s'anessin apuntant moments abans d'iniciar-se les activitats. La carrera d'atletisme, o Corregudes a Peu as Cós, comptà amb 25 participants de totes les edats, mentre que d'ase no se'n presentà cap enguany pel que la carrera no es va poder realitzar.

Representants del Club Hípic Alaior i el Club Lô Esport Atletisme, juntament amb representants del govern de l'Ajuntament d'Alaior, van fer entrega dels trofeus als primers tres guanyadors i els cavalls es van acomiadar, llavors sí, fins l'any que ve, amb alguns bots.

El fosquet anava caient quan la festa continuava a la pista exterior de patinatge amb una exhibició de gimnàstica rítmica organitzada pel Club Gimnàstica Rítmica Alaior. Més tard, a dins del Pavelló Esportiu Municipal, es congregaven al voltant de 700 persones per gaudir de l'espectacle "La Mar de Festivals" amb què el Club Patinatge Alaior celebrava el desè aniversari. Un espectacle que reunia una recopilació de quadres realitzats al llarg de tots aquests anys en què el patinatge ha escrit la seva pàgina en la història del poble i de les seves festes.

Entrada la nit l'orquestra Huracán animava l'última revetlla a la plaça Nova abans de la traca de fantasia final que posava el punt i final passada la mitja nit.