TW
0

Escric aquestes línies mentre escolto "Oceania" dels Smashing Pumpkins, grup que Ivan Triay enllaça al seu blog professional (http://ivantriay.blogspot.com.es) i que podria -perfectament- posar la banda sonora de l'estiu dels personatges amb els que acostuma a sorprendre'ns temporada rere temporada. L'imaginari del pintor, il·lustrador i dissenyador gràfic perdura en el temps com el bon vi i torna, a finals de setmana a la galeria Vidrart de Ciutadella, a empeltar el bon rollo als espectadors.

"A tot gas... per Menorca" és una proposta que es defineix com una paròdia respecte als estiuejants que es suposa venen a relaxar-se a l'Illa. Els protagonistes de Triay surten del quadre a bordo de vehicles antics. Emmarcats a paisatges i coloristes escenes idíl·liques on es reconeixen a primer cop d'ull els llocs més encisadors de Menorca: La Vall, Es Pla Verd, sa Penya de s'Indio, Fornells, els carrerons de Ciutadella...

Una sèrie d'acrílics damunt tela alegra, plena d'amistat i romanticisme. I així, precisament, romàntica ens recorda Triay com era i ha de ser l'Illa de la calma.

L'autor fa servir l'univers iconogràfic "made in" Menorca (avarques, s'anar en "velo", el llaüt, la paret seca...) per a continuar cimentant un món pictòric que encandila. Qui digui que aquesta obra no li contagia felicitat, menteix.

Aquest divendres, a les 20.30 hores, tindrà lloc la inauguració de l'exposició que durarà, com bé senyala el galerista Toni Salord, "fins que s'acabi el petroli". La qual cosa es preveu per a mitjan de setembre, encara que amb aquesta benzina de galtes vermelles i alegres pot ser que l'embranzida ens duri fins a l'hivern. O açò és el que voldríem tots.