TW
0

autofitxa
Som na Marina Carreras Fernández. Vaig néixer a Maó l'any 1988. Vaig començar a estudiar piano quan tenia cinc anys a l'Ateneu des Castell. El 1996 accedesc al Conservatori Professional de Música i Dansa de Menorca on vaig rebre classes d'Isabel Fèlix amb qui vaig finalitzar els estudis obtenint la Menció d'Honor. Després em vaig desplaçar fins a Córdoba on em vaig treure la titulació superior al Conservatorio Superior "Rafael Orozco". Actualment visc a Jaén amb la meva parella que es diu José Antonio Rodríguez que és guitarrista.

Avui, a la Sala Multifuncional des Mercadal, a les 20 hores, oferirà un concert. Quin programa ha preparat per l'ocasió?
Iniciaré el concert amb el tema de Bach "Fantasia cromàtica i fuga", una composició de l'època barroca que m'agrada especialment i que va ser l'última que vaig tocar al Conservatori quan vaig acabar la carrera. El programa l'he basat en l'elecció de compositors de distints estils tenint en compte la seva cronologia. M'ha agradat recuperar peces que havia tocat anteriorment quan estudiava, com l'"Arabesca Opus 18" de Schumann i afegir-ni de noves com l'"Arabesca" de Debussy, un autor que m'agrada especialment perquè sent una predilecció especial per la música de l'època impressionista. Després interpretaré tres composicions espanyoles, "Cádiz", d'Albeniz, "Cançó i dansa 6", de Mompou i "Sonata de Castilla" de Joaquín Rodrigo, autor també del famós "Concierto de Aranjuez". Per acabar em surt dels compositors clàssics amb Gershwin, qui ha estat compositor d'algunes bandes sonores de pel·lícules de Woody Allen.

Es tracta d'un concert solidari, tot el que es recapti amb l'entrada donatiu anirà al Club Vidalba. Com va sorgir aquesta iniciativa?
El meu pare, Biel, és el president del Club Vidalba en l'actualitat. Per altra banda, a la meva mare, Susana, li feia molta il·lusió que fes un concert a Menorca, sempre em diu que molts dels que han fet carrera musical i viuen a fora, com jo, de tant en quant actuen també aquí. Per mi és un plaer poder donar suport al Club Vidalba amb aquesta petita aportació que sé que els servirà per dur a terme algunes de les activitats que realitzen habitualment.

Va començar a estudiar música amb cinc anys. Quins records en té?
De fet no recordo el que m'explica la meva mare de les meves primeres vivències musicals perquè era un nadó quan em posaven música de Mozart i asseguren que, tot i que era una filleta tranquil·la, amb la música em quedava molt calmada, es notava que li prestava atenció. Amb tot quan vaig tenir aquesta edat la meva mare em va proposar anar a classes de música i vaig acceptar. A l'Ateneu des Castell vaig començar a estudiar cant i piano amb Miquela i ens ho passàvem molt bé.

A on li agradaria arribar?
No som molt ambiciosa en aquest sentit, no em veig com a concertista rodant per tot el món, és molt difícil i has de ser molt bo. M'agradaria ensenyar i per açò ara iniciaré estudis de Magisteri Infantil a la Universitat. Mentre toco en una cafeteria, dono classes particulars i form part del duo Eliette amb la cantant Rocio Guzmán. M'agradaria poder transmetre la meva passió per la música als meus alumnes, fer-los veure que quan comencen ja estan fent una carrera de llarga durada i que l'han de gaudir al màxim. També m'agradaria formar part d'una orquestra.