TW
0

L'Agència Espanyola de Cooperació per al Desenvolupament (AECID), amb la col·laboració del Ministerio de Educación, ha atorgat al Fons Menorquí de Cooperació el Premio Nacional de Educación para el Desarrollo Vicente Ferrer per la tasca de sensibilització que impulsa a les escoles de Menorca a través del projecte Xarxa de Centres Educatius Cooperants.

L'AECID ha guardonat el Fons Menorquí i ha remès una felicitació a l'entitat, que demana que es faci extensiva a tota la comunitat educativa participant en el projecte de la Xarxa, alhora que "els convido a continuar participant d'aquesta iniciativa per a la construcció d'una ciutadania global, compromesa contra la pobresa i l'exclusió".

La Xarxa de Centres Educatius Cooperants és un projecte del Fons Menorquí de Cooperació nascut l'any 2008 amb l'objectiu de fomentar la creació d'una ciutadania responsable sobre la realitat mundial, desenvolupar valors de pau i facilitar la participació i la transformació social de la realitat global des del món escolar. Actualment formen part de l'experiència deu centres, sis dels quals, CP Francesc d'Albranca, CP Mare de Déu del Carme, CP Mare de Déu del Toro, CP Pere Casasnovas, CC Sant Francesc d'Assís i CP Sant Lluís, són d'Educació Primària i que són els que han resultat premiats en aquesta ocasió.

El guardó concedit consisteix en la participació de dos mestres de cadascun dels centres premiats a un seminari d'intercanvi i formació en bones pràctiques en Educació per al Desenvolupament entre el 26 d'agost i el 3 de setembre a Rabat (Marroc). Posteriorment, el 7 de setembre es realitzarà la cerimònia de lliurament del premi a la seu de l'AECID a Madrid.

El guardó suposa una merescuda distinció a la tasca que desenvolupen les escoles de la Xarxa i un reconeixement al Fons Menorquí que serveix d'estímul per refermar el compromís de l'entitat de cooperació i les escoles de l'Illa per seguir treballant per una educació viva, crítica, humana i transformadora.