Valents i no tan valents. Els dimonis encalçaven aquells que es volien amagar del foc, mentre que altres ballaven animadament al ritme de la batucada - J.J.

TW
0

Encara no eren les deu i mitja, hora prevista pel correfoc, i l'expectació era màxima, molta gent els esperava a la plaça de l'Oar de Ferreries.

Quan l'enllumenat es va apagar, a l'hora prevista, la batucada del Myotragus inicià la seva marxa, tot baixant per la Costa del Convent, ja a la plaça de l'Oar, començà la gran festa del foc, petards i corregudes.

Si fins no fa massa, el correfoc era una novetat, ara, ja són uns bons quants els qui entren dins la dinàmica de l'espectacle dels dimonis, tot ballant sota els paraigües de foc, portat pels dimonis, o travessant les cortines de guspires que a tres lloc diferents cobrien el carrer Reverend Pare Huguet, aquest fou el recorregut del correfoc.

Mentre uns ballaven sota la pluja de foc i al ritme de la batucada, una gentada, seguia la festa al darrera dels tambors, alhora que els dimonis encalçaven els qui des de lluny, per por del foc, s'ho miraven. Amb una traca final a la plaça Francesc d'Albranca, finalitzà el correfoc, que cada cop té més seguidors, els quals premiaren l'esforç dels Myotragus amb forts aplaudiments.

Tot seguit, al camp de futbol, els grups Pel de gall i Motorbreath oferiren un concert que fou seguit per molta gent que omplia l'antiga pista de bàsquet, en un altre acte previ a les festes de Sant Bartomeu.