Sant Francesc. El grup de voluntàries elabora productes artesanals que es posen a la venda - Javier

TW
0

Cada dimarts, al llarg de tot l'any, a l'església de Sant Francesc de Maó, es reuneix un grup de voluntàries que creen, amb la màxima il·lusió, manualitats que al llarg de vuit anys s'han posat a la venta i amb els diners que recapten ajuden a sufragar despeses del manteniment de la parròquia.

Aquest any, Caritas Diocesana de Menorca, col·labora amb elles exposant els seus treballs per a la venta al públic a la botiga de S'Altra Senalla del carrer de la Concepció número 15 de Maó enlloc de celebrar la tómbola que al llarg d'aquests anys organitzaven durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia. D'aquesta manera els productes tindran sortida al llarg de tot l'any i els beneficis es destinaran tant al manteniment de l'església de Sant Francesc com a donatius a Caritas Diocesana.

El grup de voluntàries de Sant Francesc és un exemple de d'entrega al treball, de constància i solidaritat, a més els llaços d'amistat que s'han creat entre les assistents són una motivació afegida.

Els productes que sorgeixen d'aquest taller a més de la seva utilitat a la llar, tenen el valor afegit de ser fruit d'un treball artesà fet amb la màxima cura, "vivim en una societat on es defensa i es potencia la velocitat, l'uniformització i la progressiva pèrdua d'arrels i de valors, com a reacció, tot el que està fet a mà es valora més que mai", en paraules de la voluntària Thaïs Fadrique.

Aquestes dones treballen les coses ben fetes i sense presses. Fan articles quotidians amb materials que tenen a l'abast. Al seu repertori habitual de teles brodades, ganxet, pintura sobre caixetes, garrafes de vidre decorades, nines per guardar roba, vestidets de filleta per deixar-hi les agulles d'estendre, entre tantes altres coses, hi han afegit recentment l'elaboració de bosses i estores realitzades amb tires de tela que obtenen de camisetes que Mestral els proporciona.

Pendents en tot moment de les últimes novetats en artesania, s'adapten a les noves tendències sense perdre l'encant de la tradició.