Paròdia. Els dotze músics, a lloms dels ases, feren l’ entrada pel carrer Nou - Paco Sturla

TW
0

Poc abans de les onze, el pla de l'església bullia de gent amb ganes de passar una estona divertida, amb la qualcada d'ases, que aquest any comptà amb una bona selecció de caixers: els veterans de la banda de música. Dotze músics, encapçalats pel seu il·lustre director, Josep Agustí Colom, ocupant el lloc de caixer batlle, amb la novetat de portar criat.

Parodiant la qualcada de veritat, la dels 23 i 24, els dotze músics, a lloms dels ases, feren la seva entrada pel carrer Nou, precedits per la banda de cornetes i tambors, fins arribar al pla de l'església, on tingué lloc el pas doble del caixer batlle, Josep Colom i sa capellana, Xavier Janer, mentre la resta de la banda, els més joves, sonaven, val a dir, entre rialles veient el panorama dels seus companys damunt els ases.

Cal apuntar, l'estima de la gent, vers al director de la banda, tot valorant, en positiu, la seva participació a la colcada d'ases

Amb Colom i Xavier dalt el terrat de l'Ajuntament, arrancà el jaleo; corregudes, caigudes i algun que altre bot, entre complicitat de la gent que omplia la plaça, que potser per la coincidència del dia de Sant Bartomeuet en dissabte, hi havia més gent que mai. Amb l'entrega de les culleres de llenya, la lluïda qualcada d'ases es dirigí a voltar el poble, mentre la banda ambientava, amb la seva musica festiva, les places i carrers.

La qualcada d'ases tingué continuïtat amb una festa d'espuma a la plaça Espanya, tot esperant la gran revetlla de la nit i el castell de focs per concloure les festes patronals de 2012.