Alaior. El mes de juny es presentaren 210 alumnes a la selectivitat, el setembre hi ha 62 matriculats - Arxiu

TW
0

L'Institut Josep Miquel Guàrdia d'Alaior al llarg de tres dies acull els alumnes que es presenten a les probes extraordinàries de selectivitat que cada any es celebren a inicis de setembre. En aquesta convocatòria s'hi havien inscrit 62 alumnes dels que ahir, quan es realitzaven les proves de la fase general, només se n'hi van presentar 37, la resta s'espera que es presentin a les proves de la fase específica que els servirà per incrementar la nota de cara a la matrícula en alguna carrera universitària.

Cels Garcia, professor de la Universitat de les Illes Balears i cap d'expedició de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), va explicar que la nota mitjana dels dos cursos de Batxillerat compta un 60 per cent respecte al 40 per cent de la nota que s'obté a la selectivitat, puntuació que han de tenir en compte els alumnes a l'hora d'accedir a la Universitat.

Dels alumnes que es presenten a la selectivitat de setembre alguns ho fan perquè els han quedat assignatures pendents al mes de juny, però un nombre considerable es presentaran només a dos o tres exàmens de la fase específica de les proves extraordinàries de la selectivitat per tractar d'incrementar la nota i així tenir més possibilitats d'accedir a carreres universitàries que exigeixen una nota mínima per accedir-hi com és el cas dels estudis que tenen un límit de places.

La convocatòria ordinària de selectivitat, celebrada el juny, va comptar amb 210 alumnes mentre que la de setembre comptarà amb menys de 62. Segons Cels Garcia Menorca és l'Illa a la que es presenten menys alumnes a les proves de setembre.

Ahir els 37 alumnes que es van presentar van realitzar les proves de la fase general que consisteixen en cinc exàmens, els comentaris de text de dues llengües, català i castellà, una prova d'anglès, a escollir entre Història d'Espanya i Filosofia, més una altra prova d'una matèria obligatòria cursada al llarg del Batxillerat segons cada cas. Avui començaran les proves de la fase específica en què aquests alumnes que desitgin incrementar la nota en algunes assignatures tenen l'oportunitat de fer-ho. Cadascú elegirà les proves a realitzar segons els estudis universitaris que vulgui iniciar, donat que a la Universitat la nota específica de cada assignatura també pot tenir el seu pes en funció dels estudis específics de la carrera.