TW
0

autofitxa
Som na Susana Muñoz Gener, vaig néixer l'any 1983 a Ciutadella. Vaig estudiar a Palma, som quiromassatgista i especialista en drenatge i vaig fer feina tant a Ciutadella com a Palma. L'any 2006 vaig entrar a Creu Roja des Mercadal d'on me'n van fer coordinadora l'any 2008. Després vaig venir de coordinadora a Ciutadella, aquesta setmana es compleixen 2 anys.

Com va arribar a Creu Roja?
Cansada de fer feines d'estiu, me van oferir la possibilitat de fer feina a Creu Roja des Mercadal, repartint menjar, fent acompanyament a gent gran... i després de dos anys de fer un poc de tot, el 2008 em van demanar si volia ser coordinadora i vaig aprendre a tractar tots els temes de logística.

I a Ciutadella, quan va venir a fer de coordinadora?
Va coincidir amb la jubilació de la persona que havia ocupat aquest càrrec. Just aquesta setmana fa dos anys.

En què consisteix la seva feina de coordinadora?
Em faig càrrec d'organitzar el voluntariat, de tota la part administrativa i la base de dades dels usuaris, i d'atendre tota la gent que vengui, ja sigui per al material ortopèdic, com per teleassistència, o recollir menjar.

Quins dels projectes en els que treballa Creu Roja actualment destacaria?
Destacaria la nostra presència en tot el que anomenam "preventius", que són festes com Sant Joan i activitats socials en les que se'ns demana que hi anem. També destacaria el projecte "Eriepsicosocial", una proposta del Col·legi de Psicòlegs, que fa que els 365 dies a l'any, quan s'hagi de donar una mala notícia, sempre hi vagi un psicòleg amb dos voluntaris de suport. Un altre tema, per exemple és el de la teleassistència, que fem de manera privada.

Quants de voluntaris hi ha a Ciutadella?
Persones actives n'hi ha unes quaranta o cinquanta. De totes les nacionalitats i de totes les edats. Fer una reunió amb ells és la mar d'entretingut.

Fan algun curs de formació per a ser voluntaris?
Intentam que en funció del projecte en el que vulguin estar, rebin la formació adequada. Per exemple, és obligatori, per als serveis preventius, tenir mínim el títol de primers auxilis o el carnet de transport públic, i nosaltres els oferim la possibilitat de formar-se.

Com va sorgir la idea del mercat de segona mà que es reprèn aquest diumenge dia 16?
Va ser idea d'una voluntària que anava a Maó al Freginal, i que la regidora, Esperança Juaneda, va veure amb molt bons ulls. De moment, Creu Roja només coordinam, sense treure'n benefici. Ja en treurem quan el mercat vagi més rodat.

Cada quan es celebrarà?
Ho farem el primer i tercer diumenge de cada mes, de 9 a 14 hores, a la Quintana de Mar, devora la plaça Jamma.

És bona la ubicació?
Si realment tens ganes d'anar a un mercat, et mous. Jo record anar fins a Son Vitamina amb els meus pares quan era petita. I després a l'Aeroclub. Crec que si hi ha interès, qualsevol lloc és bo.

Què li diria a la gent perquè s'animàs a venir?
Que després d'una època d'acumulació i consumisme, n'arriba una altra de desprendre's de coses que no ens són útils a casa i que poden servir a altra gent. El mercat és una oportunitat, també d'intercanvi. A més, tots els donatius es reinvertiran en projectes de Ciutadella.