Ciutadella. El "Mirabaud" de la Barcleona World Race navega per les aigües menorquines dos dies aquest cap de setmana - Cris

TW
0

A les 4.30 hores de la matinada feia entrada a Ciutadella, ahir, el "Mirabaud", un vaixell IMOCA Open 60 avesat a donar la volta al món en la Barcelona World Race.

El motiu de la visita no era altra que l'amistat entre Joaquim Coello, un dels dos patrons de l'embarcació, i el navegant ciutadellenc Rafel Torrent. A les 10.30 hores partia una petita tripulació amb nou convidats, entre els que es trobaven els dos amics i altres com Camilo José Cela Conde, que tingueren el plaer de navegar, i tots ells conduir en algun moment l'embarcació, fins a 25 milles cap a Barcelona, fent entrada de nou al port de Ciutadella a les 15.30 hores.

Per avui tenen prevista una altra sortida, una mica més curta, degut a la gran demanda de persones que volen experimentar la navegació amb aquest tipus d'embarcament i llavors partirà, a mitja tarda, cap a Barcelona.

El "Mirabaud" data de l'any 1991 i ja no participa en la Barcelona World Race sinó que ho fa una nova embarcació amb el mateix nom. Es tracta d'un tipus de vaixell conegut com IMOCA Open 60 que té un disseny amb unes característiques especials que no sobrepassen els 60 peus (18,29 metres) d'eslora, els 4,5 metres de calat i el seu pal no sobrepassa els 28 metres sobre el nivell de l'aigua. Es caracteritzen per ser embarcacions molt ràpides aptes per a la navegació extrema.

Rafel Torrent, amic de Joaquim Coello que visita Menorca amb freqüència des de fa més de 30 anys, va explicar ahir també que el "Mirabaud" que ha estat a Ciutadella s'utilitza ara com a vaixell escola i està convençut que, després d'aquesta visita, si algun club nàutic de l'Illa, o altra entitat, requerís els seus serveis, sens dubte aquests respondrien.