Expocaixa. Instal·lada al centre de Ciutadella, l’exposició sobre la convergència tecnològica és interactiva - Cris / R.C.V.

TW
0

Moure una bolla amb el nostre poder mental, fer sonar música a una taula lluminosa, endevinar com es pot propagar un virus, donar ordres a robots que imiten comportaments animals... Aquestes i moltes altres propostes interactives són les que esperen als visitants de l'exposició que l'Obra Social la Caixa, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ciutadella, que es va inaugurar ahir a la plaça des Born.

"Tecnorrevolució" és una mostra que serà a Ciutadella fins el proper dia 29 i que recorrerà tot l'Estat espanyol. Dividida en sis espais, pretén fomentar l'interès pel coneixement científic i tecnològic, explicant què són les tecnologies convergents i les seves aplicacions en el present i en el futur.

I és que en la història de la humanitat són innombrables les aportacions que han fet la ciència i la tecnologia al progrés i al desenvolupament social. D'aquí ve el concepte de tecnologies convergents, de les sinergies creades entre la nanotecnologia, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i la comunicació i les ciències cognitives, que interconnectades, han transformat el món que habitam, provocant autèntiques revolucions, pels nostres avis impensables, en camps com la construcció, el transport, l'agricultura, o la medicina.

A la inauguració hi assistiren la regidora de Cultura, Auxiliadora Pons, acompanyada per les regidores Esperança Juaneda i Juana María Pons, que donant l'enhorabona als organitzadors aprofitaren per convidar el poble a interactuar, aprendre i divertir-se. En nom de la Caixa, Ignasi Goñalons i Marta Llompart, gestora territorial de la fundació, ressaltaren el retorn que fa la Caixa a la societat, amb aquestes iniciatives educatives i culturals.

Visites

L'entrada a l'exposició és gratuïta i l'horari de visita és de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 hores i de 18 a 22 hores, mentre que els caps de setmana, l'horari és el mateix llevat de que al matí s'obre a les 10 hores. Les escoles interessades en realitzar una visita guiada amb el monitor, la poden concertar a través del telèfon 902 906 666, nombre amb el que també poden contactar altres grups interessats, per als quals les visites es realitzaran de dilluns a diumenge a partir de les 19 hores.