TW
0

Autofitxa

Som na Marisol Plovins, som de Ciutadella, tenc 48 anys i en fa 25 que som mestra de música. Vaig començar a fer feina amb el senyor Guillem Coll, i també vaig estar a l'escola municipal. Fa 5 anys que amb un grup de professores vam muntar l'associació Es Músics per obrir una escola sobretot per fillets, però també oberta a joves i adults. Tenim una web on hi penjam memòries i vídeos, i a través de la qual també es fan les matrícules, www.esmusics.net

Fa 25 anys que ensenya música, però qui van ser els seus mestres?
Vaig començar als 8 anys amb la senyora Isabel Cavaller. Ella em va enviar cap al senyor Guillem Coll. Ell és la meva base i jo sempre he seguit la seva línia pedagògica, d'implicació familiar. Amb ell vaig aprendre molt, musicalment, i com a persona.

La idea de muntar l'associació, d'on va sortir?
Som un grup de professores que abans ensenyava cadascuna a casa seva i que pel volum d'alumnes que teníem, vam decidir ajuntar-nos. Amb els anys anam afegint, cursos, assignatures i instruments, creixent amb els alumnes, i amb el nombre d'alumnes, que l'any passat van arribar a ser 125.

I professores, quantes són?
Avui en dia som 9, i esteim molt contentes.
Quines característiques diria que defineixen aquesta escola?
El que fem és intentar transmetre l'amor per la música i que ho fem jugant, jugant.

A quina edat comencen?
Enguany, als 3 anys, i fins als 7, feim iniciació a la música. I després, fem fins al grau elemental i preparam per anar al Conservatori a aquells que volen.

Quina feina es pot fer amb alumnes molt petits?
Començam amb cançons i moviments, que és el que millor assimilen. I cada any anam introduint coses noves, com més edat, més coneixements.

I què fan amb aquesta clau de sol que tenen pintada al pati?
Un joc molt educatiu, que es juga amb diferents nivells, amb fitxes, preguntes, daus, i proves.

Amb quins instruments fan feina i quan els introdueixen?
Els alumnes comencen amb instruments de percussió, però a partir dels sis anys, és quan els comença a fer ganes aprendre guitarra, piano o violí... Els mateixos professors, una vegada al mes feim presentacions d'instruments i ells tenen oportunitat de sentir-los i tocar-los. Així descobreixen bateria, clarinet, flauta travessera, cant, guitarra, piano i violí.

I quines propostes tenen per als adults?
Enguany hem muntat classes de guitarra d'acompanyament molt econòmiques, i que a més, per als pares, mares i familiars de l'associació són de matrícula gratuïta.