TW
0

Autofitxa
Em dic Júlia Araujo Guerrero, som llicenciada en Psicologia i ara començaré un màster en Psicoteràpia de la Salut. Residesc a Torrelles de Llobregat. Em dic Georgina Farreras Alcover i som psicoterapeuta, especialista en Hipoteràpia i Equitació Terapèutica. Visc a Vallirana. Les dues tenim 25 anys, vam arribar a Menorca el dia 22 i estarem fins demà, dia 29. Fem la volta a l'Illa amb una bicicleta molt especial.

Vaja quina 'velo' més original!
Sí, és com un tricicle doble. Té tres rodes, una davant i dues darrera. Té dos manillars, dels quals només un condueix; dos seients paral·lels i dos canvis de marxes, que controlam cada una. També té un portaequipatges.

On han aconseguit una bicicleta així?
Buscàvem un model tipus tàndem per anar-hi les dues, però vam trobar que no ens anava bé. Així que ens vam posar a buscar s'hi havia cap bicicleta doble i en paral·lel. I la vam trobar!

Com va ser la troballa?
Era d'un home que viu a Piera i l'havia comprada de la marca Biciclot. És una bicicleta artesanal. La vam trobar ideal, va ser una fletxada!

I quines prestacions heu introduït a la 'velo' per fer la volta a Menorca?
Moltes i alguna divertida. Per exemple, hem posat aire acondicionat amb un ventilador incorporat, unes senalletes per fer l'aperitiu mentre vogam, una bruixa de la sort que penja del manillar, un altaveu de música connectat a l'Ipod o al Mp3, i el millor: un pollastre de plàstic col·locat a l'eix, que mentre vogam va rodant. També té llums i reflectants per a la nit, paraxocs, un timbre especial i una bossa amb les eines per a qualsevol avaria.

Perquè es van decidir a recórrer l'Illa amb aquesta velo?
Ja havíem visitat Menorca. Ens sembla un lloc ideal perquè és pla. Ara és la millor època, perquè no és el mes d'agost, tot està més tranquil i no fa tanta calor.

Dimecres vau arribar a Ciutadella, quin és el motiu d'aquesta aturada?
Per visitar els nostres amics del Frankfurt Ciutadella, que coneixíem de Catalunya. Hem recorregut tota la part sud de l'Illa i estam fent el camí cap la costa nord fins arribar a Maó per agafar el vaixell de tornada cap a Barcelona.

I per on transiten amb una 'velo' tan especial?
Per carreteres i vials secundaris. Hem fet alguns trams del Camí de Cavalls, però a peu, amb la bicicleta aparcada.

I mentre voguen, no criden l'atenció de la gent?
Sí, la gent ens pita, ens saluda, ens fa fotos...

I quines anècdotes han viscut?
Vam tenir avaria a la carretera de Cala Galdana i s'aturà un ciclista que ens donà el telèfon d'un mecànic de 'velos' de Ferreries, de l'empresa 360 (Tres Seixanta). Va venir amb la furgoneta i ens solucionà el problema tot d'una. El curiós és que ens va dir que el dia abans ens havia vist vogant, que li havíem cridat l'atenció i ens havia fet una foto.

Quin record s'enduran de l'Illa?
Que per molt que ens passin coses dolentes, tothom ens ha ajudat. La gent aquí es presta a ajudar, vam tenir "parxe" i un senyor ens el va solucionar.