Laura Pons. La reconeguda actriu torna a tenir un paper de pes en el nou projecte de la televisió autonòmica - Arxiu

TW
0

Els hi agradarà als migjorners veure el seu poble pel forat de la petita pantalla? Li faria il·lusió a vostè que el lloc on viu es convertís en font d'inspiració d'una sèrie de ficció? Dit i fet, el director i guionista català David Mataró ha triat el municipi menorquí per localitzar el seu proper projecte per a IB3 Televisió. Una sitcom -o el que és el mateix, una comèdia de situació- que no només està ambientada al municipi sinó que també compta amb dos protagonistes menorquins, els actors Laura Pons i Àlvar Triay.

"És una història divertida on els espectadors xalaran amb els típics malentesos entre mallorquins i menorquins", avança Pons. La reconeguda actriu torna a tenir un paper de pes en la nova sèrie de la cadena autonòmica que s'ubica a un poblet anomenat Es Migjorn Petit. Així doncs els embolics entre illencs seran el motor d'una sinopsi on un pare (Miquel Gelabert) i una filla (Lluqui Herrero) de Mallorca venen a viure a Menorca a causa d'una herència. Aquí es trobaran amb els personatges que interpreten Laura Pons i Àlvar Triay (mare i fill, en la ficció) que es convertiran en els veïns dels nouvinguts. Es dóna la casualitat que Triay és migjorner. "Quan el director el va fitxar no en tenia ni idea, el va triar perquè n'Àlvar té una vis còmica molt bona", senyala Pons entre riures.

Sota el títol de "Migjorn", està previst que la sèrie s'estreni el gener de 2013. "Serà damunt les dades del Dia de Reis i segurament s'emetrà un doble capítol cada diumenge, en horari de prime time", explica l'actriu que es mostra molt il·lusionada de poder participar en un projecte localitzat a Menorca. "Treballar amb David Mataró és una meravella, és el primer cop que coincideixo amb ell i és un gran professional", afegeix.

Amb uns 25 minuts de durada per capítol, "Migjorn" començarà a enregistrar-se a final de mes. La gravació tindrà lloc als mateixos estudis d'IB3 a on s'estan enllestint els decorats (dues cases connectades per un pati), si bé l'equip de rodatge es desplaçarà a Es Migjorn Gran per captar imatges exteriors del poble.

"Amb els temps que corren la cadena ha optat per un format més econòmic. Sols som quatre intèrprets, encara que hi haurà algun que altre secundari, els protagonistes serem només nosaltres", subratlla Pons qui assegura que d'aquí a pocs dies els espera un ritme de feina intens.

"Després de dos drames no m'ho vaig pensar dues vegades i vaig dir que sí de seguida. A mi també m'agrada molt la comèdia i crec que "Migjorn" enganxarà molt al públic amb un humor fi", afirma l'actriu que ha participat a les sèries d'IB3 "Llàgrima de sang" i "L'anell".

A "Migjorn" diu tenir un paper molt polit, encara que òbviament no vol avançar res més d'una trama que si més no encuriosirà la mirada dels menorquins, en general, i dels migjorners, en particular. Perquè, qui no vol veure al seu poble pel forat de la petita pantalla?