Catedràtic. Camilo José Cela Conde tractarà sobre l’evolució humana i l’art en la seva conferència - Arxiu

TW
0

Camilo José Cela Conde ha estat convidat a oferir la conferència per a la inauguració del curs de l'Ateneu de Maó que tindrà lloc divendres dia 19 a les 20 hores al Saló Victori de l'Ateneu. Cela Conde, catedràtic de Filosofia de la Universitat de les Illes Balears i professor d'Antropologia, s'ha volgut remuntar a l'arqueologia per parlar sobre l'evolució humana, tema sobre el que és especialista, i presenta la conferència sota el títol "El ser humano creó el arte, ¿o fue al revés?".

A Cela Conde l'uneix a l'Ateneu la seva amistat amb la nova presidenta, la catedràtica en Arqueologia Margarita Orfila, i una gran devoció per Menorca on assegura sentir-se tant bé com a casa seva. Cela Conde va declarar ahir que estava molt interessat en oferir aquesta conferència i assistir a una "cerimònia molt bella" com serà la que presidirà per primera vegada una dona. Cela va destacar que moltes altres dones hagueren pogut tenir abans aquest mèrit però que les circumstàncies són les que són i que en aquest context tallar la cinta de la inauguració d'aquest curs especial li fa molta il·lusió.

La conferència de Cela Conde tractarà del procés de simbolització i de la pròpia evolució humana, dels canvis mentals que s'han produït i a la vegada han estat mediadors del procés d'evolució de la nostra espècie. El catedràtic prepara una xerrada que pretén que no sigui excessivament tècnica per interessar a un ample ventall de públic.

Cela Conde, a més d'assidu a l'Illa per raons personals, és un gran amant de la navegació, també s'ha desplaçat a Menorca en nombroses ocasions per oferir-hi conferències com ara l'última a l'any 2010 al Club Nàutic de Ciutadella ("El llarg viatge de Mallorca a l'Antàrtida"), va coordinar un curs de la UIMIR a l'any 2006 i ha donat conferències també en el Museu de Menorca.