Portada. Del nou disc de Bep Camps - D.C.

TW
0

Bep Camps presentarà el proper 3 de novembre el seu nou disc "Un passeig per la vida", un projecte que el cantautor ferrerienc defineix com el seu "petit somni", per ser una idea que fa anys que tenia en ment amb cançons fetes des de fa 15, 20 i fins a 30 anys.

Aquesta presentació ajuda a entendre que per a Camps, la música és quelcom més que una afició. "Aquest és un projecte que fa anys que tenia en ment, però mai era el moment oportú per fer-lo realitat, considerava que no havia madurat prou". Ha estat ara, després de 44 anys damunt els escenaris, després de recórrer Menorca de dalt a baix amb el seu Dúo Calypso, quan el músic de Ferreries ha trobat el punt d'inflexió per fer realitat la seva il·lusió.

Un passeig per la vida
Com explica Camps, el disc, que es posarà a la venda el mateix dia 3 a la Sala Multifuncional on es farà el concert de presentació, consta de dotze cançons en menorquí que combinen diversos estils, com havaneres o música Mediterrània. "Són temes amb un aire fresc, de cantautor, que xerren de coses viscudes, personals, amb temes ben vigents i actuals".

Entre les cançons n'hi ha de ben especials, com "Dedicat a mon pare", que, com indica el títol, és una referència sobre la vida i la manera de viure-la que tenia el seu progenitor, Toni Camps, conegut amb el sobrenom de "es Motor".

Altres cançons del disc són "Escolta, lluna", "L'avi", "No som mariner", "Què m'enduré d'aquí?", "L'estrany" o "Frans i Anaka", una composició dedicada a dos amics seus d'Holanda que tenen casa a Menorca.

Com bé exposa el títol del disc, aquest treball permet fer un repàs a la trajectòria de Camps al llarg dels anys. És gràcies a les cançons, creades totes anys enrere. "Son temes de fa 15, 20, o 25 anys. La més antiga és de fa uns 30 anys, 'Escolta, lluna', de quan era jove, i la més nova és de fa 4 o 5 anys", explica.

Treball en equip
Bep Camps assegura que aquest treball no hauria estat possible sense la implicació del seu amic Damià Coll. "És l'ànima del disc, va creure en el projecte i m'ha ajudat en tot. Per això he de destacar la seva figura com la persona més encoratjada i que ha sabut donar suport en tot moment", expressa agraït.

Però en "Un passeig per la vida" també hi han participat molt activament altres persones. És el cas de Guillem Soldevila que ha fet els arranjaments de nou cançons, o de Nicolau Espinosa, que s'ha encarregat de les tres restants.

Per fer possible aquest disc, Bep Camps ha trobat també la implicació de Moisès Pelegrí, Violant Menorca i Lluís Gener, així com de Xavier Martí, David Rotger, Roser Carretero, Pere Marí, Joana Fullana, Anna Janer i Margui Juanico.

Bep Camps es mostra molt agraït per la bona predisposició i la gran col·laboració que hi ha hagut per part de tots els músics i cantants que participen en aquest projecte.

Concerts
Per al concert des Mercadal es podran adquirir les entrades anticipades, per 10 euros, a la llibreria Punt i Apart de Ciutadella, a Sa Llibreria de Ferreries i al bar Es Gurugú des Mercadal.

Després de l'estrena, Bep Camps voldria oferir concerts a Ferreries, Ciutadella i també a Alaior, sense descartar la possibilitat d'actuar a la resta de pobles de Menorca, per tal de donar a conèixer la seva nova proposta musical.