Celebració - Paco Sturla

TW
0

La Catedral de Menorca va acollir ahir migdia l'Eucaristia inaugural de l'Any de la Fe, una celebració que va ser presidida pel bisbe de Menorca, Salvador Giménez, i per a la qual va estar acompanyat pels sacerdots i diaques de l'Església menorquina.

L'Any de la Fe va començar dijous, després que fos convocat pel Papa Benet XVI en l'homilia que va pronunciar el 16 d'octubre de 2011, amb l'objectiu de "renovar l'impuls a la missió de tota l'Església de conduir els homes fora del desert en què sovint es troben".
Aquesta convocatòria coincideix amb la celebració del cinquantè aniversari de l'obertura del Concili Vaticà II, un esdeveniment històric que ha marcat l'evolució de l'Església Catòlica. Així ho va expressar durant l'homilia el bisbe de Menorca, qui recordà la importància del Concili convocat el Papa Joan XXIII i que es va desenvolupar entre l'11 d'octubre de 1962 i el 8 de desembre de 1965, amb un nou Papa, Pau VI.

Salvador Giménez va remarcar la gran significació del Concili Vaticà II, un esdeveniment que definí com "el moment de gràcia" que ha servit per conduir l'Església Catòlica fins a l'actualitat, gràcies a "l'extensa preparació remota per part de molts bisbes i teòlegs que posaven a l'abast de les seves comunitats i de les seves aules la necessitat d'obrir-se de nou al món per escrutar els signes del temps i presentar les respostes de l'Evangeli". El bisbe de Menorca va afirmar que el Concili que va anunciar Joan XXIII va tenir les seves conclusions i les primeres aplicacions pastorals amb Pau VI, mentre que Joan Pau II i Benet XVI van continuar la tasca "liderant les més diverses iniciatives perquè els ensenyaments conciliars arribessin fins a la més petita comunitat de l'orbe catòlic".En la seva intervenció, el bisbe també es va referir als vint anys del catecisme de l'Església Catòlica, "un dels fruits més importants del Concili, que va ser acollit com un subsidi preciós i indispensable per a la transmissió de la fe", i que ha servit sobretot als catequistes que han "trobat en ell un perfecte desenvolupament sistemàtic i orgànic de les veritats de la fe".

Igualment, el màxim representant de la Diòcesi menorquina es referí també a les paraules de Benet XVI en la inauguració de l'Any de la Fe a Roma. "En l'homilia va parlar de la fe, del sentit de la convocatòria d'aquest any, de l'evangelització a l'home contemporani, de la persona de Jesucrist com a centre de la nostra fe i de la vida cristiana". Així, el bisbe assegurà que des de "la Diòcesi de Menorca ens unim als sentiments de l'Església universal per obrir aquest any que, amb seguretat, donarà fruits abundants". Un any durant el qual "respondrem al Senyor amb més intensitat si cap amb l'afirmació que ens identifica i ens dóna plenitud: Vós sou el Messies, el Fill de Déu viu", expressà.