Obra. "Sa dona que neda entre peixos" (gravat) - Enric Servera

TW
0

L 'arquitecte tècnic, fotògraf i pintor Enric Servera (Ciutadella, 1970) va exposar una selecció de la seva versatilitat tècnica i expressiva a Cal Prim, a Verdú (Lleida). Emmarcada en el programa de la festa Bacus de la verema, la proposta va romandre oberta durant els passats dies 12, 13 i 14. Per a l'ocasió l'autor va compilar un inventari d'obra dividida en quatre eixos: l'apartat fotogràfic amb les sèries "Carros" i "Trans-rural", gravats i pintura.

La instantània del paisatge rural transformat, travessat i transgredit conforma el cos de "Trans-rural". L'artista matisa que en aquest cas "el subjecte és el món rural de Verdú". Es tracta de subtils i suggeridores fotografies analògiques damunt Dibond d'alumini.

A la feina de càmera en mà hi sumà la sèrie "Carros", com una seqüència d'instantànies de cotxes cubans i l'ús quotidià que en fan d'aquests antics i bells vehicles. Fotografia analògica damunt tela i bastidor (20 x 20 x 4 cm) amb emulsió fotogràfica líquida.

Amb experiència també com a gravador, Servera va mostrar també monotips, aiguaforts, aiguatintes, punta seca i electrografies. Un conjunt de treballs de gravat realitzats en els últims tres anys. Van cloure l'exposició nou quadres d'obra pictòrica en tècnica mixta damunt tela que destaquen per la seva abstracció i el seu joc de vives tonalitats. Una producció que realitza amb material trobat a la costa.

Trajectòria
Servera ha protagonitzat un bon nombre d'exposicions individuals i col·lectives. Actualment la seva obra es desplega a diferents galeries de Menorca i Barcelona.
L'artista ciutadellenc s'adapta al medi artístic com el que més. Una de les últimes publicacions és un catàleg monogràfic del projecte educatiu-exposició "Sabates Nàufragues" editat per Sa Nostra i on va compaginar les seves instantànies amb els relats de Natàlia Centelles. Una mostra itinerant que va despertar la curiositat dels espectadors.
Una de les seves iniciatives actuals és Biribotis, on amb la dissenyadora Ana Conejos, desenvolupa tasques creatives per a adults i fillets apropant aquests tallers als museus, centres cívics i altres entitats vinculades al món de l'art i la cultura.