TW
0

Autofitxa

Em dic Antoni Riudavets, sóc d'Alaior i tenc 38 anys. Estic casat amb n'Emma amb qui tenc dos fills, en Toni de sis anys i en Josep de dos. Sóc pastisser i entre les meves aficions destacaria la caça, els cavalls i el futbol. Abans de l'estiu vam posar en marxa la Societat de Caçadors d'Alaior, de la qual sóc el president.

És conegut per la seva etapa com a porter de l'Alaior així com per la trajectòria pastissera. Ara hi afegim l'afició de la caça. Quan comença a interessar-se per aquest món?
Sempre m'ha agradat i és una afició que tenc des de petit. Sempre he estat molt en contacte amb el camp i amb els animals, sobre tot amb els cavalls i els cans.

I com neix la idea de crear una societat de caçadors a Alaior?
Va venir d'un grup de gent jove que va creure que era necessari posar en marxa aquesta societat perquè tot i haver-hi molts aficionats la gent anava per lliure. A més, era un dels pocs pobles que no estàvem formats en associació. Vam considerar que amb una societat pots aconseguir més coses que individualment, tens més força. A més, els caçadors estem bastant pressionats i controlats i per alçar la veu era necessari crear una societat i poder entrar dins el Consell de Caça per poder debatre i comentar quant ens preocupa.

Així, quan neix la societat?
La primera reunió la vam tenir un poc abans d'estiu, va ser una presa de contacte. I ara, el passat 27 de setembre, vam celebrar una assemblea per parlar del pressupost i els objectius del club. Així, formant part de la societat, els socis estem federats. Hem arribat també a diferents convenis amb una armeria, un veterinari i llocs de venda de menjar d'animals per tenir descomptes i avantatges per a aquells que siguin socis del club. A més, aquell qui està federat té un descompte del cinquanta per cent en la llicència de caça. També ens han convidat a participar als campionats balears de caça amb ca i de cegues i supòs que partirem.

I quins objectius us heu marcat?
Ens agradaria poder posar en marxa un camp d'ensinistrament de cans. Amb un camp d'aquests podríem soltar-los i ensenyar-los a caçar. A més, un dels objectius que ens agradaria assolir és posar en marxa un vedat si algú ens volgués cedir un terreny. Estem oberts a estudiar-ho. Allò més important per a un caçador no són les peces que arribes a agafar sinó veure els cans com fan feina, observar els animals que hi ha al vedat i el treball que un arriba a fer en un vedat per aconseguir que les aus venguin. És a dir, tot quant envolta la caça.

Quants socis heu aconseguit des de la vostra creació?
A dia d'avui ja som uns setanta socis.