Nou curs. La presidenta, Maria Josep Rebassa, i Josefina Salord Ripoll, ahir a la seu del Cercle Artístic - Cris

TW
0

Davant el retall de les subvencions públiques, el Cercle Artístic ha posat imaginació per a obtenir recursos que permetin mantenir l'activitat cultural i obtenir finançament. Enguany el curs acadèmic s'inaugura amb una novetat: la col·laboració dels artistes, que permetrà obtenir recursos econòmics.

Segons explica la presidenta del Cercle Artístic, Maria Josep Rebassa, s'ha organitzat l'exposició "Artistes al Cercle, compartint cultura", en la qual s'exposaran obres d'una trentena d'autors. La venda d'una part de les pintures i les escultures es destinarà al finançament de l'entitat.

La mostra, amb una seixantena d'obres, s'obrirà el proper dia 26, coincidint amb la ponència inaugural del curs acadèmic d'enguany que anirà a càrrec de Cristina Andreu, tècnica d'Art del Museu de Menorca. Oferirà la conferència "La pintura del segle XX a Menorca: de la tradició paisatgística a l'intent de renovació de l'avantguarda".

El programa d'aquest curs estarà protagonitzat per dos esdeveniments destacats. En primer lloc, el Premi Born, que es lliurarà el 24 de novembre en una gala que tindrà lloc a partir de les 20 hores al Teatre de Calós i en el decurs de la qual es representarà l'obra "Ma perchè Pirandello", de la companyia La Impaciència. L'altra gran esdeveniment cultural serà la desena edició de les Jornades de Recerca Històrica de Menorca, baix el títol "La permanència talaiòtica en el paisatge i la història de Menorca, una salvaguarda necessària", que s'organitzarà del 25 al 27 de novembre.

Altres actes seran la conferència sobre el món dels bolets, de Josep Melis (2 novembre); el taller de fotografia de Natura, que impartirà José Benito Ruiz (9-11 novembre); les Jornades Formatives de Teatre (17 i 18 de novembre) o la conferència en motiu del 15 aniversari de la Societat Històrico-Arqueològica Martí i Bella (14 de desembre).