ENTITAT HISTÒRICA. Diversos moments que recorden la Cooperativa

TW
0

Dins les jornades organitzades per la Unió de Cooperatives de Consumidors d'Espanya la setmana passada a Madrid, es va retre homenatge a Cooperativa San Crispin per la seva llarga trajectòria dins les Illes Balears, com l'entitat de consumidors i usuaris més nombrosa amb 3.269 socis. L'actual gerent de San Crispín, Antoni Aguiló va rebre el reconeixement que es va veure plasmat en l'edició d'un llibre commemoratiu sobre cent anys de cooperativisme al nostre país, en el que hi ha aparegut com a protagonista la història de la cooperativa d'Alaior.

Així mateix, Aguiló va protagonitzar una ponència al voltant de les noves formes de comunicació del món cooperatiu. Aquest 2012 ha estat declarat per Nacions Unides com Any Internacional del Cooperativisme i s'ha posat de relleu el paper de les cooperatives per millorar la seguretat alimentaria i reduir l'eradicació de la fam al món. Durant les jornades de Madrid es va fer públic també que l'any vinent, coincidint amb el seixantè aniversari de la fundació de Cooperativa San Crispin, les cooperatives de consumidors i usuaris d'Espanya celebraran la seva trobada anual a Menorca.

Seixanta anys

La historia d'aquesta cooperativa fundada pel gremi de sabaters el mes de juny de 1953 tindrà l'any vinent un protagonisme especial amb els seus seixanta anys de vida, caracteritzada per la seva tasca social i la seva defensa del comerç sostenible. Al mes de desembre es donaran a conèixer les activitats principals que s'han programat per l'any vinent i que tindran un paper reivindicatiu de defensa de l'economia social i dels valors cooperatius que han portat a convertir-la un referent no només a Menorca sinó també a les Balears.