Celebració. Ferrer fou ordenat diaca en una cerimònia a la Catedral de Menorca presidida pel bisbe Salvador Giménez - Paco Sturla

TW
0

El cant d'entrada de l'Eucaristia d'ahir migdia a la Catedral deia "Tu m'has seduït Senyor, amb la mirada. M'has parlat a dins el cor i ara et sent. És impossible no estimar-te, ja em coneixes, és impossible estimar-te i no seguir-te". La lletra defineix perfectament el pas que ahir va fer Guillem Ferrer Monjo, convertit ja en el tercer diaca de la Diòcesi menorquina.

El bisbe de Menorca, Salvador Giménez, presidí la celebració eucarística que també celebraren el vicari general, Gerard Villalonga, el rector del Seminari, Bosco Faner, el rector de la parròquia Sant Antoni Maria Claret, Bosco Martí i molts altres preveres de Menorca. Igualment, Ferrer comptà amb el suport dels dos diaques ja ordenats, així com de la seva família. Tots acompanyaven a Ferrer, més conegut com a Willi. De fet, el propi bisbe es dirigí a ell amb aquest nom.

Salvador Giménez recordà les paraules de l'Evangeli per definir la tasca que ahir inicià formalment Ferrer. "Si algú vol ser el primer, que es faci el darrer de tots i el servidor de tots", una frase que el bisbe assegurà que "avui seran com esculpides en pedra dins el cor del nou diaca", a qui convidà a ser "constant en l'oració, bo en el servei i entregat a la vida cristiana autèntica".

La cerimònia d'ordenació com a diaca permanent seguí amb les promeses de l'escollit, així com el cant de les lletanies. Amb la família de Ferrer observant atentament, el nou diaca rebé la imposició de mans per part del bisbe i posteriormente les seves noves vestidures com a diaca, que li imposà la seva dona, Anna. El missatge final de Salvador Giménez al nou diaca fou una encomana: "Llegeix l'Evangeli de Crist, creu allò que llegeixes, explica allò que creus i practica allò que expliques".

A partir d'aquest moment, Ferrer ja podia ser considerat oficialment com el tercer diaca de Menorca. De fet, amb el seu nou paper, Willi ja ajudà a donar la comunió als fidels. En acabar l'Eucaristia, Ferrer es dirigí als assistents i explicà que "els diaques permanents casats no som una espècie rara, tot i que encara som pocs en nombre. Som homes d'avui, d'Església, enamorats de la figura de Jesucrist". Decidit a servir els demés tal com li manà el bisbe i la crida de Déu, el nou diaca assegurà que "avui hi ha noves pobreses, com la ignorància sobre la religió, l'oblit de Déu, la mediocritat, la marginació, els qui no tenen feina, la defensa de la vida dels no nascuts o els joves sense il·lusió. La meva principal funció és la dedicació a les pobreses d'avui".

El nou diaca assegurà que la seva nova tasca la realitzarà "estimant, perquè és servint amb amor quan té sentit allò que feim. I hem d'estimar sense diferències, a qui ens aplaudeixi i també a qui ens insulti, a qui ens ignori o a qui ens serveixi. Estimar és allò que dóna sentit a les nostres vides", conclogué el nou diaca de Menorca.