FRANCISCO VALLE MONTES. AFICIONAT AL SURF - FVM

TW
0

Autofitxa
Em dic Francisco, però tothom em coneix per Paco. Tenc 36 anys i sóc ciutadellenc. Sóc fadrí però tenc parella. I sóc mestre de cases. Entre les aficions destacaria els esports com el surf, i les motos. També m'agrada estar a l'aire lliure, d'aquí que m'encanti fer excursions pel Camí de Cavalls.

És un gran aficionat al surf. Com coneix aquest esport?
El vaig conèixer a través de la televisió. Veia surfistes que practicaven l'esport i sempre em cridava molt l'atenció. Fins que un dia em va "picar el gusanillo", que diem, i ho vaig voler provar. Un amic es va comprar una taula de surf i em va convidar. Ho vaig provar a La Vall i quan vaig veure que m'havia anat bé i que m'havia agradat molt vaig decidir comprar-me una taula i cavalcar totes les ones que se'm posessin davant.

Va ser difícil aprendre'n?

Duu el seu temps i has de fer moltes hores dins l'aigua. Al principi no agafes cap ona. Fins que no aprens la tècnica i practiques molt, és bastant difícil però un cop ho tens més per mà i ja saps com ho has de fer, és una passada.

Què té aquest esport per enganxar tant?
Quan cavalques una ona descarregues molta adrenalina. Per explicar-ho ho has de provar, perquè no tenc paraules per definir-ho. Jo sent una sensació de satisfacció, sobre tot quan veus l'ona que ve, tu ets baix i en un moment ja la surfeges. És molt ràpid i no tens gairebé temps de pensar-hi.

Ha sortit de l'Illa per cavalcar ones?

Vaig ser a Astúries de vacances i em vaig emportar la taula i vaig practicar surf.

Quines zones són les més òptimes per surfejar a Menorca?

N'hi ha moltes però cadascú en té unes de més preferides que d'altres. Per exemple, jo solc anar a La Vall, Cavalleria, Punta Prima o Cala en Carabó, per exemple.

Quines característiques tenen les ones de les platges de l'Illa?
No pots comparar les d'aquí amb les de llocs com Hawai, Indonèsia o Canàries. Allà és un altre món. Les ones d'aquí poden fer un o dos metres i alguns cops fins a tres. No són molt fortes però estan bé.

Què nota a faltar en aquest esport?
Més campionats i proves. Se n'han fet alguns però és molt puntual. El motiu és que no tenim ones tots els dies i és difícil organitzar alguna cosa quan no saps segur que hi haurà moviment.

També és aficionat al món del motociclisme. Respecte al surf, són dos esports molt diferents però que tenen molt en comú, veritat?
Sí, ambdós són adrenalínics, i tot i que no siguin perillosos has d'estar molt atent, has de tenir molt de seny i els ulls ben oberts. La mar no té amics, diuen, i la carretera tampoc, no és com un circuit. Per això has d'anar ben alerta. També és cert que una moto no és com un cotxe, al cotxe el condueixes i a la moto la pilotes. Per a mi, l'encant d'anar en moto és poder gaudir del paisatge i percebre l'aire fresc que et ve a la cara. És una sensació boníssima.