Can Victori. L’acte d’inauguració del nou curs de l’IME es centrà en l’entrega de l’Insígnia d’Or que s’entrega per primera vegada a un membre de la mateixa entitat, l’actual Coordinador Científic Josep Miquel Vidal Hernández - Gemma Andreu

TW
0

L'Institut Menorquí d'Estudis va dedicar ahir la inauguració del nou curs al lliurament de l'Insígnia d'Or a una de les seves figures cabdals, membre fundador i coordinador científic des de 1986, el físic Josep Miquel Vidal Hernández.

Jaume Mascaró, president del Consell Científic de l'IME, va justificar el protagonisme de l'homenatjat assegurant que "el balanç dels 27 anys de l'IME queden prou simbolitzats en el reconeixement públic del coordinador científic a qui avui es ret homenatge".

Mascaró va prometre no demanar recursos materials aprofitant la presència dels polítics però si els pregà que tenguin cura de la cultura i l'educació perquè "sortir més ignorants de la crisi és un suïcidi col·lectiu", advertir.

Seguidament Josep M. Vidal va presentar al conferenciant, també amic destacat, Josep Enric Llebot que va parlar extensament del paper de les societats científiques en el segle XXI. Josep E. Llebot és catedràtic del Departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de la Societat Catalana de Física entre molts alts càrrecs.

Llebot va voler destacar "la ciència com una eina essencial de la societat que té esperances de sobreviure al segle XXI, amb els seus valors intactes. La ciència no és tan sols el que practiquen els científics sinó la cultura que caracteritza una determinada comunitat", tot fent èmfasi en el paper de les acadèmies i societats científiques com a divulgadores del coneixement científic que a canvi hauria de rebre majors crítiques per part de la societat.

La semblança de l'homenatjat havia estat encarregada a un entranyable amic de Josep M. Vidal, Tomàs Vidal Bendito, "l'aportació a la cultura de Menorca de Josep M. Vidal no té parangó en el context insular ni d'ahir ni d'avui" proclamà abans de compartir amb el públic moltes anècdotes que eren en realitat un retrat de l'actual Coordinador Científic de l'IME.

Tomàs Vidal va destacar la incansable labor que Josep M. Vidal ha dut a terme, la descomunal tasca de l'Enciclopèdia de Menorca, la fundació de l'IME, el seu paper decisiu en tot el procés per declarar Menorca com a Reserva de la Biosfera i tants altres aspectes transcendentals.

Josep Miquel Vidal va agrair sincerament la Insígnia d'Or que li entregà la consellera de Cultura Maruja Baíllo. Afegí algunes notes simpàtiques a les que havia explicat Tomàs Vidal i no va poder deixar de mostrar la seva preocupació per la finalització de l'Enciclopèdia de Menorca que veu massa llunyana.