TW
0

Autofitxa

Sóc en Xavier Florit, tenc 38 anys i sóc de Ciutadella. Estic casat amb na Nina Moll, amb qui tenim dos fills, en Xavier i en Marc, que són bessons i tenen cinc anys. Tenim un negoci familiar, una botiga de comestibles. Entre les meves aficions hi ha la pesca, la caça i el futbol. Sóc molt aficionat al món del cavall, en tenim un, i sempre m'han estirat molt les festes de Sant Joan.

Com va sorgir la idea de fer-se voluntari per Sant Joan?
Va ser per ajudar, sobretot als Jocs des Pla, on els darrers anys sempre hi havia hagut qualque accident. Volia col·laborar perquè les carreres anessin bé. I crec que la gent va ajudar molt, tant la de Ciutadella com la de fora poble. La iniciativa va tenir una resposta molt positiva.

Quantes persones eren?
Devíem ser una trentena. La idea va ser bona i la resposta del poble també, esperem que de cada any n'hi hagi més perquè tot transcorri amb normalitat.

La seva funció es va centrar només en els Jocs de Pla?
Sí, en principi va ser una prova pilot per als Jocs des Pla perquè no hi hagués ferits. És el que va preveure l'Ajuntament. I va anar bé, perquè es van endur moltes ensortilles, feia anys que no anava tan bé.

El seu objectiu era fer passadís?
Més que fer passadís, la nostra funció era la d'informar a la gent que quan sentissin el tambor i el fabiol fessin un pas enrere per fer passadís i que el cavaller pogués córrer amb tranquil·litat. Res més que açò. Noltros informàvem i la gent, tant d'aquí com de fora, va ajudar molt bé, només dir-ho la gent ja anava cap enrere. No vam tenir cap problema.

Havien de reduir les baralles per aconseguir un tros de carota?
Ho havíem plantejat però sabíem que era mal de fer, perquè s'hi tira molta gent. Quan la carota era a terra vam fer el que vam poder. I no va passar res.

Han xerrat de cara a l'any que ve?
Sí, diumenge vam fer un dinar de voluntaris i en vam xerrar. Tenim el propòsit que surti, al menys, com enguany, i a veure si incorporam més gent per ajudar a altres llocs problemàtics, l'entrada as Born, a ca'l caixer senyor o amb el fabioler a les dues.

Al dinar es va sortejar una carota de l'autor de les d'enguany, Torrent Vivó, i li ha tocat a vostè...
Sí, es veu que es va fer una proposta i el pintor va fer una carota més per sortejar-la entre els voluntaris. I va sortir el meu nom. També es va rifar una lladriola, firmada pel caixer senyor, que li va tocar a una jove (Amanda Hitar).

A la carota hi ha un text, "Jo som voluntari. Tots junts feim Sant Joan"...
Sí, en agraïment a la col·laboració per part dels voluntaris.