Ràpid. La darrera etapa va tenir un ritme més accelerat, fet que li va donar major atractiu - kike cardona/niní marquès/rita mercadal

TW
0

La vuitena edició de la Volta a Menorca BTT va quedar ahir clausurada, amb la darrera de les tres etapes, amb sortida i arribada a Sant Lluís, tot passant per Maó i Es Castell.
Els participants d'aquesta prova esportiva van recórrer els 52 quilòmetres de l'etapa amb un petit retard sobre l'horari previst. Els primers bikers van completar el traçat a les 12.45 hores, mentre que els darrers van creuar la línia d'arribada a les 13.30 hores.
La climatologia va enterbolir una mica la darrera jornada, ja que fins i tot la pluja va fer acte de presència, fet que va donar encara més dificultat tècnica a un recorregut que ja ho era sense pluja. I és que bona part de l'etapa transcorria per camins pedregosos que arribaven el tercer dia, amb molts quilòmetres a les cames dels ciclistes.

Aquest traçat dificultós ha fet que es produïssin més avaries i punxades de roda. Fins i tot es va trencar el quadre d'una bicicleta.

La pluja va incrementar el risc de llenegades. Tot i així, des de l'organització només van destacar un accident de relativa importància, entre el Camí Vell de Binisafullet i el Camí Vell de Binidalí. Un dels participants es va trencar un braç i va patir un petit trenc al cap. Aquesta incidència has estat la única de consideració al llarg d'aquesta Volta a Menorca.
Alguns participants comentaven que, a diferència dels dies anteriors, la d'ahir havia estat més curta i ràpida. A més, segons indicaren, restà espectacularitat i sorpresa el fet que el traçat hagués transcorregut principalment per camins públics, ja que els participants més experimentats ja els coneixien. Tot i així, però, tots coincidien en destacar que havien gaudit molt per ser una etapa ràpida i molt envoltada de parets seques. Per altra banda, els bikers van reconèixer l'esforç de l'organització a l'hora d'escollir traçats sense abusar del Camí de Cavalls, ja que és una ruta prou coneguda per part seva.

La singularitat de la darrera etapa van ser els 45 joves de menys de 15 anys, alguns d'ells de només 6 anys, que van participar en l'etapa de promoció i que van completar un recorregut de 30 quilòmetres. La BTT d'enguany va acabar amb una festa de cloenda a l'Sport Bike Center, on es van lliurar premis simbòlics i es va realitzar un sorteig de productes entre els participants.