Instal·lacions. Foren guiats pel contramestre Pedro María - Joan Gómez

TW
0

Els clic més solidari dels Photobloggers de Menorca torna a estar llest. El col·lectiu que reuneix a una cinquantena d'apassionats per la fotografia reafirma la seva col·laboració amb el calendari d'ASPANOB (Associació de Pares de Nins amb Càncer de Balears). Aquest serà el segon any en què els Photobloggers retraten als Bombers d'AENA -de l'Aeroport de Menorca- amb els més petits. Dotze instantànies per a cadascun dels mesos de l'any.

Avui diumenge està previst que tengui lloc la primera de les sessions fotogràfiques per tal de poder confeccionar el calendari que més endavant sortirà a la venda de manera benèfica. Segons senyala Sara Morán, presidenta dels Photobloggers, la tasca d'elaboració del calendari es perllongarà durant tot el mes de novembre.

La solidaritat de l'associació no acaba aquí doncs també han sumat la seva participació a la Gran Gala Benèfica que es celebrarà a Es Castell a favor de l'Associació de Dones Afectades de Càncer de Mama (ALBA) i del Club de Rugby Tramuntana de Menorca. Un esdeveniment, organitzat pel també aficionat a la fotografia Esteve Gallardo, que comptarà amb la projecció d'imatges dels Photobloggers.

Visita a l'estació naval

Amb aquestes i la recent visita a l'Estació Naval de Maó, l'equip de fotògrafs ha reprès la seva activitat de cara a la temporada d'hivern. "Sempre fem una aturada durant l'estiu perquè llavors a la gent li és una mica més complicat quedar, però ara ja tornem a organitzar activitats", explica la presidenta.

En aquest sentit, el passat diumenge 21, els Photobloggers realitzaren una visita a l'Estació Naval de Maó guiats pel contramestre Pedro María Navarro. Un grup de catorze fotògrafs va poder accedir als túnels i panyols on antigament es realitzaven tasques de manteniment i reparació de torpedes.

També van visitar la capella, on cada any s'inicien els actes de la festivitat de la Verge del Carme, i finalment van fer un recorregut per l'Illa Pinto i els diferents edificis que conformen aquest singular illot on van captar, càmera en mà, tot l'encant dels diferents edificis militars, alguns amb reminiscències britàniques, a més de gaudir de les immillorables vistes del port de Maó des de la coneguda popularment com "S'altra banda". Per haver fet possible aquesta a activitat que va combinar història i fotografia, els Photobloggers volen agrair a la Comandància de l'Estació Naval i, especialment al contramestre Pedro María, la possibilitat d'haver pogut realitzar la visita.

Per altra banda, l'associació es manté també molt activa dins l'àmbit de les xarxes socials. A més del seu grup facebook, han afegit les piulades al twitter mitjançant el perfil @PhMenorca.

En cinc clics

Una altra de les iniciatives del col·lectiu sense ànim de lucre, dedicat a la promoció de la cultura en general, i de l'art fotogràfic en particular, és la publicació al web (www.photobloggersmenorca.org) de la secció en "Cinc Clics" amb el format d'entrevista personal sobre com es va endinsar en la fotografia cadascun del seus membres, així com la manera de fer rere la càmera. "És un espai pensat per conèixer-nos tots millor", comenta Sara Morán. Un espai virtual on és possible llegir, entre d'altres, l'entrevista realitzada a la vicepresidenta del Consell insular, Pilar Pons Faner, com a una sòcia activa més i aficionada a la fotografia.

Cursos, xerrades, concursos, seminaris o sortides estan en l'ordre del dia dels Photobloggers de Menorca.