Actors. D’esquerra a dreta, Rodo Gener, Luca Bonadei i Salvador Oliva - Pep Toni Bassa

TW
0

Un homenatge a un dels autors italians més grans de tots els temps. El nou espectacle de la companyia La Impaciència en coproducció amb La Clota arriba a Menorca en format d'aire fresc. Un subministrament cultural de luxe per a la gala del Premi Born de Teatre que es celebra aquest mes a Ciutadella. "Ma perché Pirandellò?" dóna títol al muntatge, dirigit per Pitus Fernández, a on l'equip senyala: "Reflexionem sobre el nostre propi fet teatral, la llibertat".

Els actors Rodo Gener, Luca Bonadei i Salvador Oliva interpreten una proposta que neix de la necessitat de fer front a un text i a un autor clàssic.
"El muntatge de la peça "L'home de la flor a la boca" de Pirandello és el punt de sortida del nostre espectacle. Ens trastoca aquest text i ens serveix d'inspiració per crear un nou univers teatral", diuen.

Al respecte subratllen com "Pirandello reflexiona en tota la seva obra sobre la funció del teatre contemporani amb la barreja de personatges desgraciats i això és el que ens interessa. La cultura esdevé un punt de trobada vital per a unes vides a punt d'extingir-se".

La tria de "L'home de la flor a la boca" com a inspiració respon a que "la seva obra mostra el sentit de la vida a través del joc del teatre acostant filosofia i dramatisme alhora".

A la sinopsi de "Ma perché Pirandellò?'", una companyia de teatre prepara els assajos de la seva nova obra. "Crear una obra artística no és senzill, les diferències entre la funció de l'art i les necessitats comercials aniran accentuant les diferències entre actor, director, productor i exhibidor". Aconseguir-ho serà una obra de teatre de La Impaciència on es ret homenatge a la peça "L'home de la flor a la boca".

Salvador Oliva és coautor d'un projecte en què la companyia ha tornat a confiar la direcció a Pitus Fernández, amb una dilatada trajectòria artística i amb un nom que ja de per si mateix és garantia d'èxit.

Funció dia 24, a les 21 hores, al Teatre de Calós de Ciutadella.