Motius. Decoracions nadalenques i jocs arquitectònics en les imatges - Gemma Andreu

TW
0

Atemporals va despertar ahir fosquet la curiositat dels passejants que no podien fer de menys que aturar-se durant una bona estona per anar descobrint les distintes imatges projectades en 3D sobre la façana de l'església del Carme de Maó. Eren unes proves que podrien materialitzar-se en continues projeccions durant 40 dies per celebrar el Nadal sempre que hi hagi suficient recolzament comercial per sufragar les despeses.

Les estrelles parpellejants, les filigranes de Nadal, un oasi de palmeres, una cascada de centenars de pilotes de colors que feia donar bots als més petits que també es meravellaven amb la sortida, des de la finestra central, de múltiples regals de tots colors que s'anaven amuntegant a la mateixa façana. I múltiples jocs arquitectònics de llum blanca que permeten redescobrir i descobrir els detalls d'una de les edificacions més emblemàtiques de la ciutat que desplegarà aquest Nadal un atractiu especial perquè la ciutat no es dormi en un somni hivernal.

Atemporals compta amb un antecedent important, el "maping" que va realitzar el passat estiu sobre el talaiot de Trepucó, en què tots els assistents van poder veure com es desmuntava pedra a pedra i es tornava a muntar. Mila Ahedo, Luis Daroca, Ismael Martínez i Raimundo Matias han estat ara convidats a fer aquesta intervenció en la qual podrien arribar a reconstruir, virtualment, una façana que mai no es va arribar a acabar.