TW
0

El Cor Gospel de Sa Fàbrica de Músics de Ciutadella treu el seu primer treball discogràfic.

És un recull d'onze nadales, algunes populars de Menorca, que pretén unir-se a l'oferta musical pròpia de les festes de Nadal.

El disc conté nou peces tant d'arrel popular ("El bon Jesuset", "Non Non", "El Desembre congelat", "Digues xic" i "Som feliços") com també altres nadales d'autors ja coneguts ("Blanc Nadal", d'Irving Berlin, "M'agrada el Nadal", de Dàmaris Gelabert, "Nadal ja ha arribat", d'Enric Ribó, "Quan somrius", Josep Thió). Totes les cançons amb arranjaments i harmonies per a l'ocasió. El caire gospel i és molt present, amb tocs vius i brillants, molt atractius per a l'oient.

El Cor Gospel és una jove formació de poc més de 3 anys nascuda a l'escola de música moderna Sa Fàbrica de Músics de Ciutadella. En els darrers mesos ha adquirit una presència significativa en el món coral de l'illa de Menorca. Dirigida per Annabel Villalonga, està formada per Anna Janer, Carme Taltavull i Esperança Rotger (sopranos), Margui Juanico i Lídia Rosselló (contralts), Joan Dabén i Marc Ribó (tenors) i Ignasi Pons i Ricardo Lluch (baixos). A més, es fa acompanyar, tant en directe com en el disc, pel reconegut pianista de jazz, Suso González.

En l'enregistrament del disc, a més d'Annabel Villalonga a la guitarra espanyola, hi han participat Moisès Pelegrí a les percussions de "Digues Xic"; Desiré Mercadal, a la veu blanca de "M'agrada el Nadal" i Cris Juanico a la veu de "Quan somrius" i a la guitarra acústica de "El desembre congelat". La producció executiva ha anat a càrrec de Cris Juanico.

El disc es va enregistrar els dies 6 i 7 d'octubre a Son Pa Cremat i les mescles i el màstering s'han duit a terme als Estudis Aumón de Ciutadella de Menorca, també per part de Cris Juanico. El disseny és obra de Tomàs Orell i l'edició va a càrrec de la discogràfica Aumón.

L'acte de presentació es durà a terme avui vespre a la Sala d'Actes de l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella. Serà l'estrena en públic dels components d'aquest cor. A la vegada, el proper dia 20 de desembre també està prevista una actuació al Convent de Santa Clara.