Moncada. "Il·lusions aquàtiques" és el títol de l’exposició que dia 12 de desembre s’inaugura a Sant Josep - Cris

TW
0

"Il·lusió aquàtica" és el títol que haurà d'inundar de provocació, llum, color i intenses sensacions que es traspuen a través dels quadres de Josep Moncada en la primera exposició que es realitzarà a la sala de Sant Josep de Ciutadella després de tots els anys en què va ser sala d'exposicions de Sa Nostra. La mostra està organitzada per la galeria d'art Retxa i l'Associació de Comerciants de Ciutadella que ocupa aquest lloc des de fa uns mesos.

Josep Moncada ofereix a l'espectador una seqüència de vivències pròpies que tenen com a un dels propòsits provocar a l'espectador en la reflexió, en la necessitat de fer-se preguntes, de trobar respostes personals com les que ell indaga i descobreix a cada pas. Moncada estira d'un fil vital, "els artistes, com qualsevol persona, tenim obligacions i responsabilitats envers la societat, cal despertar consciències, provocar preguntes, tot no és blanc ni negre, hi ha matisos que cadascú ha de trobar". L'artista fixa la seva mirada en la primera capa subaquàtica en què descobreix tot un món de sensacions, un joc sinuós, ple de colors en la seva màxima potència. "Són moltes pinzellades", explica, "però el que més m'importa és tot el que transcendeix, que és molt, per forçar el pensament".

L'exposició "Il·lusió aquàtica" s'inaugurarà el pròxim 12 de desembre i es podrà visitar durant el Nadal fins el 4 de gener a Sant Josep.