TW
0

El baríton menorquí Lluís Sintes ha rebut l'honor de ser nomenat "Artista resident" de l'Ateneu Barcelonès, un dels principals epicentres de la intel·lectualitat barcelonina i catalana al llarg dels seus cent-cinquanta anys d'història i per on han passat músics i compositors tan notables com Rodoreda, Pahissa, Toldrà, Pedrell, Clavé, Granados o Stravinsky, entre altres.

L'Ateneu Barcelonès crea el Cicle de Residents 2012-2013 en la seva primera edició, amb l'anhel de recuperar la connexió amb la vida musical del país i per això, segons el seu director artístic, Bernat Dedeu, compta "amb artistes del país especialment rellevants per la seva qualitat i compromís amb el patrimoni musical català". Així, acompanyen en residència a Lluís Sintes agrupacions com l'Alart Quartet, la Coral La Xantria, Conjunt XXI o El Teatre Instrumental del que forma part la violinista menorquina Eva Febrer.
Sintes anuncià a l'Ateneu Barcelonès, l'enregistrament d'un nou disc de l'òpera de cambra Urbs, obra de la qual és compositor Jesús Rodríguez Picó i que va ser enregistrada als estudis de SGAE Barcelona. En l'obra, figura el baríton com a protagonista en el rol d'Urbs, mentre la resta del cast està format pel tenor Antoni Comas i la soprano Ruth Nabal, entre altres.